Wpis z mikrobloga

@Goronco: Będziecie się śmiali ale ja obstawiam że faktycznie 1q2024 może być z inflacją 6%. Więc ta projekcja jest bardzo dobra, Bardziej te 30% górne ale ta główna też może być, już teraz się mówi o effekcie Deflacji, nie Dezinflacji tylko deflacji, Pożyjemy zobaczymy.
  • Odpowiedz
@JC97: ale to nie chodzi o to, że oczekiwania są że 7-8 to już super zajebiście, tylko że 7-8 to bardzo dobry wynik byłby w kontekście tego, że niedawno było 17. To jest dramatyczny spadek i pokazuje bardzo pozytywny scenariusz.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
@Goronco: Ja umiem, ale ty chyba nie bardzo. Widzę, że elegancko dogadałbyś się z @francoisinho, bo u was poziom wiedzy czy umiejętności czytania są odwrotnie proporcjonalne do waszej pewności o niej xD

Przecież na wykresie jak wół masz poziomą linię oznaczoną jako „cel inflacyjny” na poziomie 2,5% z odchyłem +/- 1% (linie przerywane). Cel inflacyjny jest jeden, nie ma czegoś takiego jak cel na dany rok czy kwartał.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@DubKidz: Spory spadek, dobry kierunek, zbliżanie się do celu - wszystko ok. Ale to nie jest „bardzo nisko” - dokładny cytat z glapy.
  • Odpowiedz