Aktywne Wpisy
PolishPsycho +37
Zabawnie się ogląda tiktoki związane z motoryzacją i prawem jazdy, gdzie wypowiada się dzieciarnia 18 lat co ledwo zdała prawko. Ale ona ma najwięcej do powiedzenia.
Od razu też widać, jak ktoś jest z polski powiatowej. Nie widziałeś nigdy jak ktoś daje na rondzie kierunek w lewo? To już wiem, że żyjesz w polsce obitej dechami.
Na rondach, a szczególnie tych małych DAJE SIĘ KIERUNEK W LEWO. I nawet w Warszawie ponad
Od razu też widać, jak ktoś jest z polski powiatowej. Nie widziałeś nigdy jak ktoś daje na rondzie kierunek w lewo? To już wiem, że żyjesz w polsce obitej dechami.
Na rondach, a szczególnie tych małych DAJE SIĘ KIERUNEK W LEWO. I nawet w Warszawie ponad
Mysiekpysiek +60
Pozdro tam dla was, co nabijacie hajs firmom bootcampowym. Dla mnie ten sam rak co rynek #nieruchomosci i nabijanie kabzy pośredników na kredytobiorcach. Albo nie, inaczej. To jednak mniejszy rak, bo mieszkanie kupisz i masz, mimo że cię ogołocą na prowizji, a bootcamp kupisz i nie masz nic xD
Btw - nie jestem z IT, ale robiłem kiedyś zlecenie na usługi content marketingowe dla takowej firmy, żeby dorobić i momentami czułem się, jakbym pisał artykuł/książkę o numerologii lub garnkach.
#programista15k #it #praca #pracbaza #takaprawda #bekazpodludzi
@Joxek: tak. I firmy wybrzydzają, oczekują doświadczenia i wiedzy z kosmosu za śmieszne pieniądze. IT to rak i totalne gówno obecnie.
jak patrzę po swojej skrzynce odbiorczej na LI i jak gadam ze znajomymi z branży to jest spowolnienie ale nadal rekruterki spamują ofertami
@l_Grela_l: co ma spam do realnej oferty pracy?
skąd niby mam brać procesy rekrutacyjne jak nie z ofert pracy? xD
wszystkie (poza pierwszą pracą) rekrutacje robiłem z takich spamowych ofert z LI i jakoś wszystko to były legit procesy rekrutacyjne
@Kopyto96: Każesz im napisać
hello world
z głowy i zostaje ci z tego 600, potem prosisz zeby napisali funkcje która policzy silnie i zostaje ci 60, potem kilka kontrolnych "ogólnych" pytań i kandydatów możesz policzyć na palcach ( ͡° ͜ʖ ͡°)@Madridista98: to kolejny temat, ludzie #!$%@?ą za gówniane pieniądze w większości (jak nie masz pleców/spadku po dziadku to zasuwasz za grosze całe życie). Tłuste kuce wymyśliły sobie mity o zarobkach w IT i tyle.
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: gadasz głupoty
Zostań PROGRAMISTĄ css, html i react - po 2 miesiącach nauki będziesz zarabiać 15k/msc. Myślałeś, że musisz być inteligentny? Nie! To błąd, zobacz jakie to proste! Będziesz znać jeden framework bez jakiejkolwiek wiedzy jak to naprawdę działa pod spodem.
Prawda jest taka, że wszystkie te chatboty sprawią, że zawód programisty znowu stanie się w pewnym sensie "elitarny", a większość tych bootcampowych jedno-frejmworkowych Andych, którzy nie
W tym roku jest padaka, bo w zeszłym i poprzednim firmy narekrutowały na zapas, no i ten zapas był nadmiarowy.
Jeszcze z rok i wszystko wróci jak było, szczególnie w Polsce która nadal jest mocno konkurencyjna na rynku ze swoimi wynagrodzeniami w IT
a tu czytam, że ludzie, którzy więcej umieją i mają nawet jdg (na których co miesiąc tracą pieniadze) nie mogą znaleźć pracy i
Ja też miałem jdg, ale zawiesiłem, bo bywały miesiące, w których więcej płaciłem
@bzyku95: jeszcze tylko 2 tygodnie
https://fred.stlouisfed.org/series/FEDFUNDS
jak znowu będzie darmowa kasa i stoopki spadną to eldorado wróci :)