Wpis z mikrobloga

Nic tak nie bawi jak tekst p0lki:

kobiety robią na pełen etat jako kucharka, praczka i sprzątaczka

Gotowanie - wrzucić dwie garście pokrojonych warzyw do garka na 2h
Pranie - ustawić program, wlać płyn do prania, wlączyć start
Sprzątanie - Robot sprzatający, który zasuwa raz-dwa razy dziennie, raz w tygodniu manualnie przetrzeć meble ścierką.

Logiczne, że dla faceta każda z tych czynności mieści się w 10 minutach maksymalnie.

Dla kobiety każda z tych czynności to pełen etat (8h dziennie). xD

Przecież to nic innego jak wmawianie facetom, że jest kobiety są niepełnosprawne...

#logikarozowychpaskow #p0lka #rownouprawnienie #bekazpodludzi
  • 309
podróż dookoła świata poprawi Ci smak życia

@Leniek: ta, jasne. Nie masz nic do powiedzenia to głupoty piszesz?

a jak wrócisz 2h od skończenia prania to co?

@r333m4k444: to pranie będzie śmierdzieć.

włączył, pojechał motocyklem nad jezioro, poczilował godzinkę i wrócił do domu powiesić pranie. Nie wiem czego tu nie rozumiesz?

@dabeks: spotkał kumpli i nie poszedł z nimi na piwo bo pranie chciał wyłączyć.
@lexico i juz w pierwszym punkcie polegleś " nie mam dziecka" liczysz wszystko na jedna osobe, policz to x3 przy czym masz 2 orbiterow na ktorych musisz miec 24h uwage i jestes chłopku zesrany , i jeszcze na koniec " meżczyzni maja brode i wąsy" nie wygladaja jak meżczyzni tylko jak menele
liczysz wszystko na jedna osobe, policz to x3 przy czym masz 2 orbiterow na ktorych musisz miec 24h uwage i jestes chłopku zesrany

@CybernetycznyMozgKorwina: miałem 2 dzieci pod opieką.
Oczywiscie, że zajmują czas, ale to nie 24h, dlatego bez przesady

nie wygladaja jak meżczyzni tylko jak menele

Mężczyzny na oczy nie widziałeś
@aarahon: jeśli Twoja pralka jest wyprodukowana po 2000 roku to najprawdopodobniej ma funkcję opóźnienia prania. Możesz wrzucić ciuchy rano i ustawić, że pranie skończy się o 16:30 jak wracasz z pracy. Zresztą kurde xD jak gotujesz rosół 3 godziny to chyba nie stoisz nad garnkiem przez cały ten czas? W międzyczasie można grać w gierki, oglądać paradokumenty czy układać puzzle
@aarahon:
- chłopaki, rozwieszę tylko pranie i za 15 minut idziemy ( ͡º ͜ʖ͡º)
jakbym miał 17 lat to taki tekst byłby obciachowy, ale teraz..
- dosypać soli do zmywarki

@AlienFromWenus: "Nastawienie" zmywarki to minutka. To się robi normalnie po każdym zauważeniu, że zmywarka jest już pełna. Mam skomentować całość? Czy może mam skomentować to, że randkujecie z flejami, bo mają ładne buzie, a mężczyzn, którzy potrafią ogarniać dom zlewacie, bo uważacie ich za zbyt babskich?
@lycaon_pictus: co ty do mnie za farmazony piertolisz? Kiedy ja uznałam kogoś za za bardzo babskiego? No słucham, zacytuj moją wypowiedź ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To że jesteście flejami to jedno. Czasem coś zrobicie, ale więcej nie robicie, bo raz od wielkiego dzwona coś trzeba naprawić to już opróżnienie zmywarki wam uwłacza, albo więcej zarabiacie to uważacie, że wam się należy odpoczynek po pracy, bo więcej dokładacie
@AlienFromWenus:

co ty do mnie za farmazony piertolisz? Kiedy ja uznałam kogoś za za bardzo babskiego? No słucham, zacytuj moją wypowiedź ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czytaj ze zrozumieniem - celowo zwracałem się per "wy", pisałem o kobietach, które narzekają, że ich faceci nic nie robią.

To że jesteście flejami to jedno.

Nie, to ty obracasz się wśród facetów, którzy są flejami. Lepiej - oglądacie przed ślubem tych
To że jesteście flejami to jedno. Czasem coś zrobicie, ale więcej nie robicie, bo raz od wielkiego dzwona coś trzeba naprawić to już opróżnienie zmywarki wam uwłacza, albo więcej zarabiacie to uważacie, że wam się należy odpoczynek po pracy, bo więcej dokładacie do budżetu, to kobieta ma więcej obowiązków domowych, bo dokłada się mniej.

@AlienFromWenus: to że twoi ex byli flejami, a obecny to wsiór nie znaczy że wszyscy mężczyźni tacy