Wpis z mikrobloga

Kontynuacja tego wpisu wróciłem w miejce w którym straciłem Mark5. W sumie nie wiem na co liczyłem po takim czasie. Na wrak? Zabrałem drona który może zawisnać i robić zdjęcia. W teorii wszytko wygladało dobrze. Na miejscu gdy zorientowałem się jak duży jest obszar na którym mógł spaść, a mocny wiatr i mgła utrudniają zadanie. Odpuściłem. Za to wyszedł mi materiał innego typu ( ͡º ͜ʖ͡º)

#drony #dji #fpv #tworczoscwlasna #spierdotrip
litowo-polimerowy - Kontynuacja tego wpisu wróciłem w miejce w którym straciłem Mark5...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@litowo-polimerowy: No wiesz jeżeli faktycznie chcesz tam posiłkować się gps-em w lataniu to inav wtedy, będziesz miał nawet korzyści z magnetometru w gps-ie Bo betaflight to w sumie to gps-a to głównie to do wyświetlenia prędkości używa.
  • Odpowiedz
@rosomak94: pogoń za pociągiem to ryzykowna jest (zależy od kraju, nie wiem jak to w uk jest), ale w takiej ameryczce to możesz dostać sporą karę za taką zabawę.
@yannikto: bf4.4 ma już działający rth, nawet z lądowaniem, nie jest to poziom inav, ale mocno usprawnili działanie gpsa
@litowo-polimerowy to dji fpv? m10 może jeszcze wymagać tricku z graniem atlasu ręcznie, ale 18-19 satelit już wystarczy w
  • Odpowiedz
@sirgorn: no właśnie czytałem coś tam że jest dużo lepiej z ryb. Ja muszę w swoich 7 calach ogarnąć lidar ale jakoś tak zawsze coś innego jest do zrobienia a i wieje ostatnio w Łodzi
  • Odpowiedz
@sirgorn: Tak to jest DJI FPV. Tym razem stałem tam gdzie powinieniem był stać za pierwszym razem czyli nad przepaścią (to pomarańczowe to ja)a nie gdzieś z tyłu. Ten dron traci zasięg jeszcze szybciej niż jakikolwiek inny mój dron ze względu na brak FCC hacka. Te 19 satelit to już w trakcie lotu, na ziemi max to 6-8
  • Odpowiedz