@a4z4a4: Wykopki mają probem z czytaniem ze zrozumieniem? Liczba wydanych pozwoleń na pracę w Polskich ambasadach np: w Indiach. Realnie przyjechało zapewne 30% z tego.
@rea9: chyba u syna koleżanki twojej starej w domu z wszystkich tematów, na który Polacy mają zerowe pojęcie, Francja jest największym. nie wiesz to przynajmniej nie powtarzaj januszowych tekstów o jakiejś wielkiej migracji, bo sytuacja Francji jest nieporównywalna do któregokolwiek z krajów w Europie. to szerszy temat, ale wiadomo że łatwiej przeczytać krótki komentarz na wypoku lub nagłówek jakiegoś prawicowego papieru toaletowego typu Najwyższy
@a4z4a4: Tylko, że oni dostają się do Polski normalnymi środkami transportu, wnioskują o odpowiednie dokumenty i przyjeżdżają tu by pracować. Nie jest to tłum uchodźców tylko ludzie, którzy chcą po prostu dorobić w kraju, gdzie lepiej płacą.
@rea9: osoby, o kolorze skóry, który ewidentnie nie podoba się wykopkom (bo o to chodzi, nie udawajcie że jest za tym coś więcej niż rasizm xD) mieszkają we Francji od wieeelu pokoleń, często od 18 wieku, 19 wieku. największą grupę migrującą do Francji stanowią... Portugalczycy, ale to już nie pasuje pod tezę, prawda? kurczę, przypał
@cichy-spokojny-grzeczny: ale co ty porownujesz piernik do wiatraka, zorganizowana przestępczość w Polsce, mafię mająca swoje przyczółki by robić kryminalne interesy w UE i pojedyncze patologiczne jednostki z całymi dzielnicami niezasymilowanej obcej narodowo i etnicznie żyjącej na koszt podatnika od dekad hołoty? To że w Polsce ktoś ze statusem uchodźcy popełni przestępstwo nijak ma się do legalnych obywateli Francji którzy szturmują sklepy i palą
@rea9 no tak, teraz sobie pluję w brodę że nie głosowałem na PO które chciało sprowadzać jeszcze więcej xd Bądźmy szczerzy, gdyby was to naprawdę obchodziło to głosowali byście na Konfę.
@a4z4a4: a się zesrałeś manipulacyjny pełowcu, wydawanie pozwoleń to nie ściąganie imigrantów, na tej samej zasadzie to wszyscy Polacy zaa granicą to nielegalni imigranci.
@uncles: jak brak jesli jest najazd lekarzy z Zimbabwe i Tanzanii. Zapraszam do Lublina. @cichy-spokojny-grzeczny wiesz, ze ludzie nie maja pojecia, ze Gruzini to radykalne prawoslawie? Debile mysla, ze to tez jakby Czeczeni i muslimy :) Juz nie pierwszy raz slyszalem tego typu opinie. @ananasowy To nie ma znaczenia, ze sa Francuzami formalnie i mieszkaja tam, jesli czuja sie Marokanczykami czy inna nacja z Afryki, mimo, ze sa
@a4z4a4: Sporo tej mieszanki wedlowskiej widziałem w każdym przypadku to było jak wiózł żarcie, z---------ł z taczką zbrojeniem, wiózł mi dupę taksówką. Nie jestem najprzyjemniejszy ale nie mam nic do ludzi pracujących dla mnie mogą być zieloni i modlić się do makaronu dopóki pracują i nie łamią prawa.
@a4z4a4 Bedzie ich wiecej niezaleznie od władzy, bo nie ma rak do pracy. To nie jest kwestia polityki migracyjnej tylko sprawa czysto demograficzna, a tu mamy konsekwencje.
@rea9: chyba u syna koleżanki twojej starej w domu
z wszystkich tematów, na który Polacy mają zerowe pojęcie, Francja jest największym. nie wiesz to przynajmniej nie powtarzaj januszowych tekstów o jakiejś wielkiej migracji, bo sytuacja Francji jest nieporównywalna do któregokolwiek z krajów w Europie. to szerszy temat, ale wiadomo że łatwiej przeczytać krótki komentarz na wypoku lub nagłówek jakiegoś prawicowego papieru toaletowego typu Najwyższy
@cichy-spokojny-grzeczny: ale co ty porownujesz piernik do wiatraka, zorganizowana przestępczość w Polsce, mafię mająca swoje przyczółki by robić kryminalne interesy w UE i pojedyncze patologiczne jednostki z całymi dzielnicami niezasymilowanej obcej narodowo i etnicznie żyjącej na koszt podatnika od dekad hołoty? To że w Polsce ktoś ze statusem uchodźcy popełni przestępstwo nijak ma się do legalnych obywateli Francji którzy szturmują sklepy i palą
Bądźmy szczerzy, gdyby was to naprawdę obchodziło to głosowali byście na Konfę.
@Sisal: xdddddddddddd
@cichy-spokojny-grzeczny wiesz, ze ludzie nie maja pojecia, ze Gruzini to radykalne prawoslawie? Debile mysla, ze to tez jakby Czeczeni i muslimy :) Juz nie pierwszy raz slyszalem tego typu opinie.
@ananasowy To nie ma znaczenia, ze sa Francuzami formalnie i mieszkaja tam, jesli czuja sie Marokanczykami czy inna nacja z Afryki, mimo, ze sa