Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tofian +11
Byłem dzisiaj na pracy zdalnej i stwierdziłem, że ugotuję krem z dyni. Moja druga połówka wróciła z pracy i zaczęła narzekać że „zły” garnek użyłem i akurat nie ma ochoty na tą zupę xD w sumie czego się spodziewałem, tak jest za każdym razem. Lubię gotować i innym smakuje ale w domu mam wiecznie niezadowolonego klienta xD #zalesie #zwiazki
#rower #polskiedrogi #szosa
@LZBNZ: a jak ty chciałeś ich wyprzedzić, na tych zakrętach i jeszcze utrzymać obowiązkowy 1m odstępu oraz nie przekroczyć linii ciągłej, która na 100% jest na zakrętach?
@TypowyXD: przekraczasz prędkość żeby dojechać szybciej jest to logiczne.
Po co debil drogę blokuje swoim #!$%@? rowerkiem?
ja zawsze w takiej sytuacji otwieram rower i krzyczę 'p---a, c--a, idiota, debil' etc
Komentarz usunięty przez moderatora
@LZBNZ: wierzę w każde twoje słowo
@coundel_bury: No to niepotrzebnie jesteś tak przekonany, bo TIR ma 2,55 m szerokości a ciąg pieszo rowerowy w terenie zabudowanym 3m.
To nie jest problem innych uczestników ruchu, ale skoro pytasz, to może "trenować" jeżdżenie na rowerze na drodze bez ścieżki rowerowej, skoro to taka ujma przejechać rowerem szosowym po takiej ścieżce.
No ale ogólnie jak się jedzie na teren, który się zna tylko z mapy a nie z pamięci to naprawdę zajebiście ciężko
@coundel_bury a co nas to obchodzi?
typowe p--------o. Drogi/ulice tworzą spójną, kompletną sieć. Nie musisz szukać alternatywy bo ją masz w postaci całej sieci innych ulic biegnących obok. Do tego nie ma ulic gdzie ddr jest w lepszym stanie bo ddry robi się wyłącznie przy okazji remontów tychże ulic.
Debilizm porównania 10kgs roweru vs 40 ton i wpływu na nawierzchnię, uciążliwość
To nie jest ujma, tylko rzecz bardzo uciążliwa i niebezpieczna. W dodatku coraz trudniej znaleźć drogi bez takich "ścieżek", bo całe tereny podmiejskie są obwarowane różnymi ścieżkopodobnymi bublami. Dla 99% kierowców w tym kraju ujmą jest jazda zgodnie z limitem prędkości i przestrzeganie setki innych przepisów. Jak trzeba jechać 50 w zabudowanym to nagle przepisy są dla was nieludzkie, lewackie, limity wyśrubowane,
@coundel_bury: Ja też trenuje korzystanie z koparki na DDR bo gdzie indziej się nie da
jak kierowca ma obowiązek jeżdżenia po jezdni, rowerzysta ma obowiązek jeżdżenia po trasie rowerowej, a jak się nie podoba to pisać pismo do zarządcy i tyle.
i pamiętaj, prawo się zmieniło, więc wjeżdżając na przejazd rowerowy musisz USTĄPIĆ pierwszeństwa pojazdom, chyba, że te