Aktywne Wpisy
lubiejescfrytki +36
Mija mi kolejny miesiąc na bezrobociu. Wstyd mi, że mam ponad 30 lat i nie pracuję, tylko pobieram zasiłek. Boję się iść do pracy. W żadnej nie miałam łatwo na początku i obawiam się powtórki z przeszłości. Mam w sobie coś, co zniechęca do mnie ludzi, dopiero gdy dłużej pracowałam, zaczynali mnie lubić. Wciąż mam w głowie takie sytuacje z przeszłości, że nikt nie chciał mnie szkolić, albo denerwował się, bo czegoś
wfyokyga +11
Hehe bo wiecie
#rower #polskiedrogi #szosa
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@ArchDelux: Jak ja dobrze znam te "nowiutkie asfaltowe trasy" i omijanie studzienek, ustępowanie na każdym skrzyżowaniu i wyjeździe, wyjazdy z posesji, krawężniki, zmiana stron co kilkaset metrów, piesi z dziećmi i wózkami, latarnie i przystanki. Te ścieżki nie są zrobione dla rowerzystów, tylko dla kierowców, żeby wyrzucić tych pierwszych z dróg. Na rekreacyjną przejażdżkę można się tym wybrać, ale jeśli ktoś nieamatorsko
Zgodnie z twoją logiką odpowiedz brzmi tak
@coundel_bury: widocznie u Ciebie tak jest, w miejscu gdzie zrobiono powyższe foto trasa jest elegancka i bez tych Twoich dramatów. No ale dobrze, że przecież na jezdni nie ma studzienek, nikt nie wyprzedza, nie trzeba ustępować
@coundel_bury: Jak tirowi się nie podoba nawierzchnia, to też może szukać alternatywy, np. na ścieżce rowerowej, która akurat ma lepszą?
Trenować wyścigów samochodowych na zwykłych drogach też się nie zaleca.
@swiadomy_anakolut: tirem ciężko, bo infrę się u nas zazwyczaj buduje substandardową, więc tir się nie zmieści.
Ale osobówki hyżo n--------ą jak jest korek i nie ma słupków.
@Davidozz: w takiej sytuacji jesteś kompletnym debilem, nie lepszym od kolesia na rowerze.
Nie rozumiesz. Wyobraź sobie kilkukilometrowy odcinek jezdni . Jadąc asfaltem możesz pokonać go ze stałą prędkością mając cały czas pierwszeństwo. Zjeżdżając na chodnik zwany ciągiem pieszo-rowerowym, musisz ustępować na przejeździe choćby na każdym skrzyżowaniu z drogą podporządkowaną, a takich potrafi być mnóstwo. Kierowców piecze d--a, kiedy muszą zdjąć nogę z
@swiadomy_anakolut: Tak, gdyby tylko się zmieścili, to jestem przekonany, że jeździliby po ścieżkach. I świetnie że jako przykład podajesz tiry, bo jeszcze jak żyję nie spotkałem takiego, który by jeździł przepisowe 70 km/h.
A gdzie niby mają trenować
@coundel_bury: a gdzie niby mają trenować rajdowcy?
@Davidozz: ...a nawet obowiązkowe.
Wyprzedziłem ich jak normalny samochód, a po chwili wcisnąłem kierunkowskaz sygnalizując skręt w lewo i