Wpis z mikrobloga

Ehh mireczki,

Jest #afera na popularnej ostatnio wyspie #kos w #grecja. Wykupiłem #wakacje za 10k pln+ w #tui w hotelu pięciogwiazdkowym (kategoria lokalna - ważne), w odległości 50m od morza, w pasie brzegowym.

Co zastałem na miejscu?

Hotel czterogwiazdkowy, który sam siebie klasyfikuje w czterech gwiazdkach (skąd to wiem? Po tutejszej opłacie klimatycznej. Za 4 gwiazdki płaci się 3€ za dzień, za 5 gwiazdek - 4€), do morza w linii prostej około 300 metrów, idąc to się robi z kilometr. Przed drzwiami do pokoju śmierdzi szambo.

W ofercie nie było mowy o bardzo dużym obiekcie i o możliwości zakwaterowania dalej od morza (gdybym chciał być dalej od morza to bym wybrał opcje dalej od morza, logiczne). Pani na infolinii mówi ze nic nie może zrobić, pan w hotelu żeby kontaktować się z infolinia. Do tego #tuipolska nie posiada już rezydentów tylko ekspertów którzy zamiast opiekować się nami to sprzedaje wycieczki i wynajmuje samochody.

Co proponuje tui? 300 zł w formie vouchera na przyszły rok. Na przyszły rok i we gościu zamknij mordę, nie mamy twojego płaszcza i co nam pan zrobi.

Ogólnie to nie jest odosobniony przypadek, bo przypadkiem tylko Polacy zostali tu tak wydymani.

Wyplusujecie? Może ktoś się tym zainteresuje, bo to jest przecież śmiech na sali.

#oszukujo #urlop
  • 129
@crest dokładnie. W ofercie widnieje 5 gwiazdek, dostaje 4. W ofercie 50m, dostaje kilometr. I to za 10k pln. Jak śmiem wydawać pieniądze jak chce, na co chce i jak się coś nie zgadza to broń może nie mogę się odzywać - ba, #!$%@? gałe recepcjoniście i przeprosić za bycie polakiem
@octopussy8 sam napisałeś że zapłaciłeś za 4 gwiazdki a dostałeś 5. To jest hotel 5 gwiazdkowy i łatwo to sprawdzić, ale do tego trzeba coś więcej niż tylko fantazje o "opieralaniu gały recepcjoniscie) Do tego jak widać na mapie, nie ma żadnego kilometra od suites ale 250- 300 metrów. Będę miał bekę, jak Tui zamiast dodać te 500 Zeta o które żebrasz oskarży Cię o zniesławienie XDDDDDD
@TheNarf: a co zamówił? Hotel jest 50m od morza? Jest. Zamówił mały hotel? Może i by taki chciał, ale nie. Czego z 5* standardu nie ma w hotelu?

Cały problem polega na tym, że on sobie to inaczej wyobrażał, bo wcześniej nie sprawdził jak duży jest hotel i że odległość od pokoju a od hotelu to nie musi być to samo. Tyle. Takie rzeczy da się sprawdzić.
@octopussy8 ehhhh też pamiętam moje pierwsze zagraniczne wakacje. Hotel jest 5 gwiazdkowy, nie wiem dlaczego popierają 3 euro, może widzą Polaka i juz wiedzą, że będą problemy XDDDD Nie wiem na jaką plaże chodzisz ale na plażę w tym resorcie idzie się kilka minut i jest do 300 metrów.
@octopussy8 jak grecja to tylo Grecos bo nie traktuja Cie jak klienta drugiej kategori jak w innych biuracha i czesto mielismy lepsze pokoje niz zagraniczniak z tui czy rainbow, natomist z innych biur mielismy zawsze gorsze czesci hotelu niz niemce etc.
Idziesz do menagera i krecisz malysza, jesli to porzadny hotel to dadza Ci lepszy pokoj. Ja raz dwa razy pokoj zmienialem, pierw z ich winy, to dali mi z jakuzi w
@LongWayHome: nie odczuwacie, bo nie jesteście traktowani gorzej, a gadka o gorszym traktowaniu to przejaw kompleksów, narzekactwa połączonego z powielaniem plotek, braku napiwków oraz braku znajomości języka. Też mi się zdarzało, że słyszałem nawet podczas wyjazdu, że Polaków traktują gorzej, ale nie widziałem aby ktoś źle traktował mnie, albo lepiej innych. Inna postawa obsługi mogła wynikać z tego, że byłem miły, czasem o czymś pogadaliśmy i pożartowaliśmy, nie traktowałem nikogo wyniośle,
@octopussy8: Byłem w Atlantica Beach Resort dwa lata temu i może to kwestia tego, ze był początek sezonu, że dopiero sie otwierali po drugiej czy trzeciej fali pandemii, że gości było mało itd., ale do dzisiaj dla mnie pozostaje to najlepszy hotel, w którym byłem na tego typu wczasach allinclusive (a na kilku bywałem). Lokalizacja faktycznie tuż przy plaży, kilka barów, bogaty wybór jedzenia i drinków, ale... położony na wygnajewie. Do