Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +70
źródło: temp_file7155917653213251767
Pobierz
bluffek +2
#gielda Zaraz wyniki IONQ i Bumble, dwóch spółek w które jestem załadowany po same jaja opcje call i w akcje. Siedzi ktoś w nich? Nawet jak nie to jak obie kibel to sporo stracę, jak obie w górę pójdą to najpewniej największy zysk będę miał odkąd się bawię w giełdę. Oddech przyspieszył

Wpisałem na google jak głęboko może zejść łódź podwodna:
Skoro maksymalnie 900 metrów mogłyby osiągać okręty wojskowe o potężnej konstrukcji, która musi wytrzymać tak ogromne ciśnienie, to jak Ci którzy wybrali sie w tej puszce chcieli popłynąć cztery razy głębiej? Przecież to fizycznie niemożliwe żeby jakikolwiek okręt podwodny mógł wytrzymać taki napór wody.
Sądzę że oni chcieli zaistnieć jako pionierzy, jak np. Armstrong na księżycu. Ambicje przesłoniły im zdrowy rozsądek, dlatego skończyło się tak jak się skończyło.
@ROLAZ: jeżeli nie trollujesz to odpowiadam: batyskafy są specjalnie zbudowane dla takich głębokości i schodziły już znacznie głębiej (np. rów mariański). Wojskowy okręt podwodny nie musi
Bo to się nazywa fachowa to: batyskaf i wielokrotnie schodzono na takie i większe głębokości.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Trieste_(batyskaf)
Proszę mi wybaczyć, jestem ekspertem dopiero od 10 minut.
Dziękuję za dokształcenie
źródło: comment_0HheeV6MuM6wDGE6AXHw7jqT5SxIDXxO
Pobierzto jak Ci którzy wybrali sie@ROLAZ To jak mi, którzy wybrali się?
@ROLAZ: nie, oni byli bogaci. Chcieli pokazać innym, że im sie należy bo przecież ich stać.