Wpis z mikrobloga

ogolnie leki na choroby psychiczne

@baton967: To już psychiatra powinien określić jaki lek byłby dla Ciebie najlepszy, o ile w ogóle jakiś byłby Ci potrzeby. Na pewno wie więcej i lepiej niż wykopki, tym bardziej jeśli miałoby to Tobie pomóc w życiu.
  • Odpowiedz
@baton967: brałem po 8 msc powrót do normalnego stanu który jest 100x lepszy dla mnie, na lekach jest kastracja + nie odczuwasz przyjemności. Wszystko jest ci obojętne nawet jedzenie nie smakuje jak normalnie. Nie da się odczuwać przyjemności, przykrości też mniej, ale to nie sprawi że z automatu będziesz akceptowany przez społeczeństwo. Leki byle tylko przeżyć z jakością życia robala. Eutanazja to rozwiązanie nie dostępne dla robali którzy poza problemami
  • Odpowiedz
@baton967: Jedyny sens ssri jak dla mnie to jak nie potrafisz się wziąć za siebie, znaleźć pracy lub się w niej utrzymać. Bierzesz leki i spinasz dupsko robiąc wszystko czego byś nie zrobił bez leków, i tak będzie cholernie ciężko, ale każde ułatwienie na plus. Poszukujesz takiej roboty w której wiesz że czułbyś się dobrze bez leków, chodzisz kilka miechów, żeby było stabilnie, umowa o pracę etc. Później można z
  • Odpowiedz
Później można z lekami skończyć

@bywaleccc: Dwa tygodnie i znowu zaczynałem odczuwać powrót depresji. Zresztą słuchać jakichś internetowych zielonek i ich rad. xD
  • Odpowiedz
@Blaskun: no nie potrafisz łączyć faktów tego co pisałem wcześniej to już nie mój problem niezielonko XD Twe rady i krytyka są tak rozbudowane xD

ps pamiętajmy że to nie są rady obiektywne, każdy przedstawia swoje subiektywne spojrzenie, ja piszę 'jak dla mnie to i to', a tu pan blaskun próbuje przekazać światu że każdy ma tak samo jak on.
  • Odpowiedz
Nie wiem czy trzeba to tłumaczyć, ale po wpisie blaskuna widzę że tak, to zupełne podstawy ale ok:
Nie każdy jest taki sam, u jednego depresja będzie z przyczyn genetycznych u innego z powodu np. problemów finansowych, braku stabilności.
Jeżeli to ten pierwszy przypadek, to często nie pomagają nawet leki, a jeżeli to często trzeba je brać do końca życia.
Jeżeli to drugie, i występują zaburzenia lękowe utrudniające normalne funkcjonowanie to wyeliminowanie
  • Odpowiedz