Aktywne Wpisy
luke-mat +20

PIAN--A_A--KTYWNA +305
Sprawdź jaki typ kobiety zainteresuje się Tobą w ten weekend.
Zasady znacie.
#glupiewykopowezabawy #rozowepaski
Zasady znacie.
#glupiewykopowezabawy #rozowepaski
źródło: IMG_20260327_210655
Pobierz

Bardzo ciężko mi podjąć decyzję odnośnie zmiany miejsca zamieszkania i postanowiłem zasięgnąć Waszej rady.
Mam 27 lat, pracę zdalną w IT, i obecnie mieszkam w niewielkiej wsi w przedwojennym domu jednorodzinnym 150m2 z rodzicami.
Dawniej mieszkała tu też siostra, która później wyszła za mąż i zamieszkała w mieście wojewódzkim, które jest kilkadziesiąt kilometrów od domu.
Obecnie można powiedzieć, że dom jest za duży jak na nasze potrzeby i generuje spore koszta.
Żyje mi się tu dość komfortowo, mam sporo miejsca dla siebie, ale jestem samotny i ciężko tu kogokolwiek poznać.
Zastanawiałem się najbardziej nad:
- kupnem mieszkania w mieście woj gdzie mieszka siostra, żeby pomieszkać tam parę lat a później przekazać je rodzicom,
żeby mieli wygodniej na stare lata
- kupnem mieszkania/wynajmem w okolicach Trójmiasta lub Wrocławia
Wliczając małą pomoc od rodziców uzbierałem niewiele ponad 500k,
więc ta kwota powinna wystarczyć na 35-60m2 zależnie od miasta i stanu mieszkania
Najbliższe miasto wojewódzkie:
+ bliżej domu rodzinnego i jedynych bliskich mi osób
+ odrobinę taniej wychodzi też kupno mieszkania
- próbowałem mieszkając na wsi poznać kogoś z tego miasta, ale z marnym skutkiem,
więc nawet będąc na miejscu też nie dawałbym sobie nie wiadomo jak dużych nadziei
Okolice Trójmiasta/Wrocławia:
+ więcej możliwości, więcej różnych wydarzeń dokoła, osób do poznania niż w wojewódzkim
- zamieszkanie tam, to nie jest żadna gwarancja, że wszystko się dobrze potoczy, tak jak bym tego chciał
Wcześniej brałem też pod uwagę inne miasta ~100k ludności, ale obecnie myślę, że przeprowadzka do jednego z takich miast
nie miałaby większego sensu i skończyłaby się na jeszcze większej wegetacji niż mam obecnie na wsi,
i to na o wiele mniejszej przestrzeni mieszkalnej.
Emigrację za granicę nie biorę pod uwagę, przynajmniej nie na tym etapie swojego życia.
Podobnie nie biorę pod uwagę Warszawy i Krakowa.
Na studiach mieszkałem w innym dużym mieście niż wymienione, daleko od domu, więc kwestią samodzielności też się nie martwię.
Bedę bardzo wdzięczny za każdy komentarz próbujący mi pomóc
#przeprowadzka
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
I sie mocno zastanow
https://waw4free.pl/w-warszawie-za-darmo-dzisiaj