Wpis z mikrobloga

394 064 + 160 + 75 = 394 299

Ciąg dalszy wycieczki
D4: Dzień pt. "konflikt interesów". Bardzo ciężki fizycznie i psychicznie. Dużo emocji, bardzo.
Konkretnie to rozstałem się na chwilę z moim kompanem i okazało się to dobrą decyzją.
Jazda w dwójkę po tych górach to była mę cza rnia. Od około 1100 m n.p.m. wspinałem się sam na Passo Dello Spluga (2115 m) i szło to już znacznie płynniej, na pewno spokojniej. Zacząłem od podjazdu na wioskę Madesimo co okazało się lekkim falstartem, bo jednak stamtąd droga na bajka prowadziła tylko z powrotem w dół xD Widoki rekompensowały cały trud włożony w te podjazdy. Zjazdy serpentynami to totalna adrenalina dla chłopa z płaskopolski, 75 km/h - wspaniały był to zjazd nie zapomnę go nigdy. Różowa autobusem przebiła się do Splugen, gdzie chwilę na mnie czekała. Potem zjeżdżaliśmy sobie jakieś 40 km pięknymi szwajcarskimi drogami. Nocleg znowu pod chmurką z dostępem do prysznica :D

D5: Zauważyłem, że w Szwajcarii znaczna większość porusza się na elektrykach. Dzisiaj i nam by się on przydał. Jakieś 100 km wzdłuż Renu wmordewind, niby z górki ale kur** nie do końca. Od jeziora w Bregenz w Austrii jazda znowu zaczęła sprawiać przyjemność, nawet te zmarszczki z chęcią się pokonywało i z elewacji 400 m znowu jesteśmy na 700 w Niemczech. Licznik z dzisiaj to 160 km i 4 kraje.

#rowerowyrownik #rower #bikepacking

Skrypt | Statystyki
Mauupa - 394 064 + 160 + 75 = 394 299

Ciąg dalszy wycieczki
D4: Dzień pt. "konflikt...

źródło: 1687347485986

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach