Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Fajna ta moja choroba, tak od kilkunastu lat myśli samobójcze, brak pracy i perspektyw, aktualnie brak oszczędności i brak jedzenia. Jako muszę zacząć działać, ale ciężko... Fajne ryzyko w moim przypadku, Wikipedia prawdę ci powie -.-

#autyzm #asperger #psychologia #depresja #przegryw #zalesie #choroby

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Fajna ta moja choroba, tak od kilkunastu lat ...

źródło: spektrum-autyzmu

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Odpowiadam anonimowo, ale tylko dlatego, że normalnie nie mogę ("Ta akcja jest dla Ciebie obecnie niedostępna").

Naprawdę nie ma wokół nikogo, kto mógłby Ci pomóc, choćby w kwestii jedzenia? Rodzina, choćby jakiś znajomy z dawnych czasów? Jeśli nie, to praktycznie wszystko da się załatwić inaczej (także jedzenie, jakąś pomoc przy znalezieniu pracy), naprawdę nie jesteś sam. Tak się może wydawać, ale wbrew pozorom mamy w tym kraju mnóstwo fundacji i zwykłych ludzi, którzy działają pro bono. Wiesz, przez internet, po krótkim anonimowym wpisie naprawdę bardzo trudno udzielić Ci jakiejś konkretnej porady, bo nie wiem nawet, skąd jesteś. Ale to nie jest tak, że nic się nie da zrobić.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @LeD7: Jestem niezdolny do pracy z powodu wykluczenia społecznego więc zus mi nie pomoże bo przepracowałem może max miesiąc na umowach śmieciowych. Mieszkam z rodzicami, ale dla mnie jedzenia nie wystarcza, robią sobie obiadki, jest tylko jakiś chleb którego nie chce jeść. Raz na kilka dni coś dla mnie zostanie z obiadu. Brak normalnego jedzenia, brak mięsa, warzyw, jajek, ogólnie jest lipa i czuję że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Temat tabu, mechanizm obronny każe go unikać, bo jest bolesny...
Mam odstające uszy, a te są zawsze powiązane z zaburzeniami neurologicznymi, jakimś autyzmem, FAS etc. Odstające uszy świadczą o chorobach genetycznych, ma je max 5% społeczeństwa w tym skrajne przypadki mniej. Wpiszcie sobie przyczyny odstających uszu, długa lista chorób w których zawsze występują odstające uszy...

Tu przykłady chorób w których są odstające uszy http://www.poradnikautystyczny.pl/autyzm_a_inne_zaburzenia_genetyczne

Wielu myśli sobie że to tylko problem estetyczny, i nie jest skutkiem żadnych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A i tak zaraz ktoś przyjdzie i ci powie, że autyzm to przecież nie choroba, tylko jakieś piękno niewiadomo co, twoje "TY" i inne pieprzenie o samoakceptacji, tymczasem fakty są jasne, że taka osoba ma przesrane, bo ma zerowe szanse na polu zawodowym i towarzyskim do końca życia, bo nie da się tego zmienić. A społeczeństwo ma to w dupie, że masz trudniej, więc co po tej akceptacji jak
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): > Jestem niezdolny do pracy z powodu wykluczenia społecznego więc zus mi nie pomoże bo przepracowałem może max miesiąc na umowach śmieciowych.

Znów odpowiadam anonimowo... Ja się na tym niestety nie bardzo znam, ale spójrz tutaj: https://autyzmopole.pl/renta-socjalna/ To nie musi być renta uzależniona od stażu pracy. Znajdź podobne stowarzyszenie najbliżej siebie i skontaktuj się z nimi. WALCZ!

Mieszkam z rodzicami, ale dla mnie jedzenia nie wystarcza, robią sobie obiadki, jest tylko jakiś chleb którego nie chce jeść.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Problem taki że nie mam diagnozy spektrum autyzmu, tylko osobowość unikająca, którą diagnozuje się u dorosłych, gdybym był młodszy zdiagnozowali by spektrum autyzmu. Naukowcy piszą że dorosłego nie da się zdiagnozować na spektrum autyzmu, ale za to diagnozuje się avpd które jest łudząco podobne. Piszą że jest prawie 100% szansa że gdyby avpd został zdiagnozowany w dzieciństwie to postawiono by diagnozę spektrum autyzmu.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): W niecały miesiąc spadło 10 kg, jeszcze dwa i nie będzie z czego zrzucać, a już mam bóle pod sercem, bóle w jelicie grubym czy odbytnicy tak że skręca mnie z bólu, nie wiem czy jakieś wrzody czy co. Wodę piję, ale nie pomaga, brakuje normalnego jedzenia.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: W lokalnych kołchozach cię nie chcą? Zawsze to jakaś opcja, zwłaszcza gdy problemem są podstawowe sprawy takie jak jedzenie.
Poszukaj w necie jakiejś prostej pracy bez wymagań i jak najmniejszą ilością interakcji z ludźmi - wyślij im swoje CV. Może odpowiedzą, a może nie, ale to kwestia napisania CV, przeglądania neta i wysyłania w kółko tego samego CV i czekania czy ktoś się odezwie.
Przyjmą cię i po tygodniu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): > W niecały miesiąc spadło 10 kg

Tu nie ma na co czekać, umów się telefonicznie na teleporadę (cały czas są! nie trzeba iść do lekarza osobiście). Wejdź na https://pacjent.gov.pl/internetowe-konto-pacjenta i sprawdź, do kogo jesteś zapisany, a ostatecznie po prostu zadzwoń po karetkę - te objawy chyba uzasadniają jej wezwanie. Słuchaj, sprawa może być poważna, a my tutaj chyba więcej Ci nie pomożemy. Nie daj sobie wmówić (i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: napisz w jakim rejonie mieszkasz. Są tu jeszcze wrażliwi ludzie i może ktoś zaproponuje żebyś się odezwał w wiadomości prywatnej. Może uda się pomóc na szybko. W dzisiejszych czasach chodzić głodnym to lekkie przegięcie jest
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): > Ja się boję ludzi, nie mam zaufania do nikogo.

@mirko_anonim: Rozumiem, bo ludzie bywają różni. Ale lepsze jest stosowanie zasady ograniczonego zaufania, podobnie jak w ruchu drogowym: zakładasz, że ludzie jednak nie są Twoimi wrogami, dopóki nie przekonasz się (nie będziesz miał dowodu czy choćby przesłanki), że jest inaczej. Przynajmniej skorzystaj z teleporady, o której mowa wyżej i zaufaj lekarzom... Zobacz, że nawet tutaj zupełnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: choć to trudne dla Ciebie ale żeby się przekonać musisz podjąć jakieś ryzyko. Nie jesteśmy krajem trzeciego świata żebyś chodził głodny.
Masz dostęp do informacji, zwróć się ze swoimi problemami do pomocy społecznej albo jakiejś fundacji, szlachetna paczka, PCK czy inne organizacje działające przy kościołach i oni Ci napewno pomogą, chociaż w tym zakresie pozwalającym na godne funkcjonowanie. Wszystkich swoich problemów na raz nie załatwisz jednym wyjściem z domu.
  • Odpowiedz