Wpis z mikrobloga

@strzelec-wiborowy: tyle dostaja ludzie od nas z b4 po przejsciu do firmy z rachju (zazwyczaj do klienta, po pominieciu alfonsiarni).
Myslisz, ze skad sie biora stawki 30k PLN w polsce? Własnie z 50-80 k / PLN ktore kontraktornia bierze za cialo i oddaje resztki.
PS. wez przejrzyj swoj wall. Same wysrywy, bole d--y... i perelka o tym jak mieszkasz z matka () - nie wczytywalem sie
  • Odpowiedz
ile to jest e/h ? To jest przed podatkiem czy liczac JDG w polsce?

@programista15cm: to są stawki na UoP - brutto przed podatkiem.
40+ -> 70-100 -> 90-120 -> 120-200 to będzie 19 -> 33-47 -> 42-56 -> 56-93 eur/h
  • Odpowiedz
@programista15cm: Nie wiem sam, po prostu duże firmy chyba wolą mieć osoby na sztywnych kontraktach. Mogą wtedy budować pewnie na takich pracownikach większe koszty i zapewnić sobie ich długoterminową wierność poprzez różne sztuczki. Z tego co wiem nie ma u mnie możliwości pracy B2B.
  • Odpowiedz
  • 0
@programista15cm serio nie ma. Jak likwidowali biuro w pewnym kraju ostatnio to pracownicy mogli sobie wybrać gdzie chcą i musieli się przenieść do innego kraju. Firma płaciła za transport całej rodziny i przeprowadzkę, wynajmowała mieszkanie tymczasowe (w bardzo dobrym standardzie) i wciąż prowadzi wewnątrz biur zajęcia integracyjne dla dzieci. Wszystko na koszt pracodawcy.
  • Odpowiedz
@aczutuse: Mniej niż programista w Polsce. Pracowałem kiedyś na B2B dla firmy z Niemiec i moi koledzy na niemieckim UOP zarabiali na rękę mniej. Dużo mniej. Mają straszne duże podatki, szczególnie jak jesteś singlem.
  • Odpowiedz