Aktywne Wpisy

callver34 +142
Czy Polska może być liderem Europy? Liderem regionu? Nie ma na to szans, ostatni raport OECD ujawnia miażdzące braki w umiejętnościach Polaków. 40% to funkcjonalni analfabeci:
Polski magister głupszy niż czeski licealista? Druzgocące dane.
Znalezisko: https://wykop.pl/link/7756095/polski-magister-glupszy-niz-czeski-licealista-druzgocace-dane
W
Polski magister głupszy niż czeski licealista? Druzgocące dane.
Znalezisko: https://wykop.pl/link/7756095/polski-magister-glupszy-niz-czeski-licealista-druzgocace-dane
W
źródło: Zrzut ekranu 2025-07-23 171713
Pobierz
#perfumy
Przy jakiej liczbie perfum zorientowaliście sie, że macie tego za dużo?
Kurde ja mam 75 flakonów oraz 68 dekanatów i jakoś lampka mi się zaczyna zapalać, że po co więcej kupować ( ͡º ͜ʖ͡º)
Przy jakiej liczbie perfum zorientowaliście sie, że macie tego za dużo?
Kurde ja mam 75 flakonów oraz 68 dekanatów i jakoś lampka mi się zaczyna zapalać, że po co więcej kupować ( ͡º ͜ʖ͡º)

Chodzi o to, że mam arkusz polegający na automatycznym obliczaniu potrzebnych części do wytworzenia pewnych przedmiotów. Uwzględnić należy kilka zmiennych. W którymś momencie pojawia się problem z obliczeniami potrzebnych zamówień. Jest to praca zaliczeniowa, nic do realnej pracy.
#excel
Wow, teraz to ja też chcę zobaczyć co to za problem, że wygooglowanie nie pomoże.
@WlasnieInstalujeWindowsa: no a co konkretnie się wysypuje? Adresowanie się rozjechało? Formułą dostaje złe dane? dałeś gdzieś np kropkę zamiast przecinka w danych i z liczny zrobił się tekst? Kro jest ojcem Pablito?
Arkusz jest podzielony na 4 lokalizacja: A,B,C,D. Każda lokalizacja różni się od siebie tym, że czas oczekiwania na poszczególne materiały jest inny. Wszystko jest rozpisane dokładnie w każdym arkuszu. W kolumnie B18 znajduje się żółta tabela "popyt", w której wpisujemy to ile chcemy wyprodukować danego towaru. W kolumnie B24 znajduję się zielona tabela, w której wpisujemy obecny stan początkowy magazynu.
Od kolumny I do kolumny U znajduje
Sam kiedyś zawodowo potrzebowałem sobie wygenerować dość upierdliwą XMLkę na ponad 50000 unikalnych rekordów generowanych na podstawie danych wejściowych. I jak dobrze pamiętam to nie było takie sobie chop siup na jden weekend i kilka razy musiałem przeorganizować co czynię ;)
a) Ilości formuł, ich skomplikowania i głębokości relacji
b) Stopnia precyzji opisu: co dokładnie i jak ma być wyliczane, co działa, co nie działa i dlaczego (w sensie wynik jest taki, a powinien być taki ponieważ...)
Z punktem a) sobie poradzę, ale na punkt b) nie mam żadnego wpływu. Jeśli otrzymam
@brak_nicku:
źródło: Capture
Pobierz