Aktywne Wpisy

Patrząc na tematy #emigracja na wykopie, polskich forach czy filmach Youtube, w większości o cudach emigracji wypowiadają się: wieczni magazynierzy, budowlańcy, pracownicy fizyczni, rozwoziciele żarcia. Później wpisuję sobie w Claude, czy innym ChatGPT jakie są stawki podatkowe w Europie i na świecie pod self-employment. W zasadzie to jedyna droga, jeśli gdzieś jesteś specjalistą IT lub generalnie prowadzisz mały biznes i chcesz coś więcej od życia. Cała Europa w zasadzie 20%+
źródło: image
PobierzCzy w większości emigruje najgorszy sort Polaków?
- Tak 75.8% (322)
- Nie 24.2% (103)
mambar +6
Znalazłem na OLX bardzo podejrzaną pracę .Nawet brałem udział w szkoleniu, które nie wyjaśniło na czym polega ta praca. Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co tutaj może chodzić? Podam link do ogłoszenia oraz 9 zdjęć ze szkolenia oraz rozmowy ze specjalistą do spraw rekrutacji. Zacznę od tego ,że na OLX pewna Pani napisała, że szukają osób do odpisywania ludziom na wiadomości gotowymi formułkami, obsługi klienta i pomocy technicznej. Napisałem do niej
źródło: 1
Pobierz

#heheszki #logikarozowychpaskow #finanse #pytanie
źródło: 77220246_176056206876007_6057922259996114944_o
Pobierz@fredperry: Potężna zemsta, miesiąc pensji bez pracy xD Pomyśl że to inwestycja w produkcję kolejnego pokolenia małych kołchoźników i budowa lokalnego popytu na jego usługi.
Wszystko jest kwestią racjonalizacji.
@fredperry: Hydraulik z-----ł mi 7k PLN, s--------ł z kasą i od 2 lat państwo polskie nie jest w stanie tego wyegzekwować mimo prawomocnego wyroku, komornika, policji i serii przestępstw. Myślisz że nic nigdy nie straciłem? Moje życie się praktycznie
@PfefferWerfer: To, że później taki pasożyt jest utrzymywany z moich podatków. Wkurza mnie to i wkurza mnie także publiczne pochwalanie takiego zachowania.
@khamillez: Niech se ludzie idą do lekarza, ale za swoje.
Zacznij ścigać jeszcze ludzi na etatowej depresji z zaprzyjaźnionym psychiatrą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mroznykasztan: No to głosuj za zniesieniem instytucji chorobowego i przechodzenie na prywatne ubezpieczenia od bezrobocia. Dopóki jest taka możliwość to będzie wykorzystywana.
@PfefferWerfer: Raczej trzeba by zastanowić się, jak ten system domknąć, by nie było możliwości wyciągania z niego nienależnych pieniędzy. I masz rację, będzie wykorzystywana, niestety. Jak za nic dostać pieniądze - opus magnum ludzi bez moralności.
źródło: temp_file.png9081275378349207503
Pobierzz fartem
z fartem
ale chciałbym zrozumiem ponoć nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi mądry człowiek umie wyjaśnic
wyjaśnisz?
Macierzyński to osobne uniwersum. Najbardziej mnie #!$%@? jak te baby z premedytacją idą w awans i nagle cyk. Ciąża. Wcale nie było to zaplanowane, żeby przy podwyżce zajść w ciążę, a najlepiej w
@yourgrandma: Jako mężczyzna też mógłbym pójść na depresyjne chorobowe z powodu wypalenia zawodowego. Ale nie urodzę sam pokolenia nowych robotników. Coś za coś, nie można być państwem opiekuńczym i nie mieć nadużyć jednocześnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mroznykasztan Tak, pozostaje dyskusja na temat tego czy kobieta w ciąży korzystająca ze zwolnienia chorobowego wynikającego z
Polecam grupę na FB "Matki kontra ZUS"
@PfefferWerfer: Nie ma też moralnego dylematu przed odcięciem pasożytów od socjału - poprzez eliminację socjału w ogóle.
Pracujący nie mają obowiązku utrzymywać kogokolwiek, poza takimi przypadkami w których świadomie się zgadzają na uczestnictwo - jak chociażby NFZ czy emerytura - niech sobie zdecydują - ale niech nie płaczą że potem