Wpis z mikrobloga

Ten kraj to chory matriarchat. Ustawa antyprzemocowa, babciowe, waloryzacja 500 plus i inne cuda na kiju. Jak to wygląda w praktyce?

Mężczyzna żyje z kobietą i rocznym dzieckiem. Rozstaje się z kobietą, która pomawia go o przemoc. Zostaje wyrzucony z własnego mieszkania. Pensja minimalna idzie w górę, przez co będzie mu ciężej w życiu. Do tego dochodzą alimenty na dziecko. Musi wynająć sobie mieszkanie.

W międzyczasie ta sama kobieta dostaje 800 plus na dzieciaka, Babciowe 1500 zł oraz alimenty (wartość minimalna 500 zł). Czyli w najgorszym przypadku dostaje 2800 zł od Państwa i ma mieszkanie, które ukradła mężowi xDD Do tego może sprowadzić sobie do niego swojego konkubenta, który będzie wychowywać dzieciaka jej byłego partnera.

PIEKŁO KOBIET!!!11oneone, kobiety w Polsce mają źle

#pieklomezczyzn #p0lka #heheszki #cuckold #bekazpodludzi #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #takaprawda #zalesie
  • 41
  • Odpowiedz
@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota:

nie, nie. Napisalas, ze 'mam byc grzeczny', w domysle, ze mnie pozniej spotka 'kara', wiec lepiej nie podskakiwac W ZADEN SPOSOB.

A to już sobie dopowiedziałeś sam. To Twój "domysł". Dla mnie związek to partnerstwo i wzajemny szacunek a nie udowadnianie "kto tu rządzi".

xDDDDDD A ty masz ciagoty do traktowania facetow jak sluzbe i podwladnych i wszedzie widzisz, ze cie moga bic ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@Kopyto96: normalny człowiek spędza x lat w związku i gdy jest 100% pewien że wytrzyma z tą kobietą do końca życia i Vive versa wtedy bierze ślub robi dzieci.
  • Odpowiedz
@WyzwolonaPodrozniczka: No wlasnie #!$%@? maja co robic xD Jesli w gre wchodzi duza kasa (czytaj, majatek, dome) to uwierz mi, ludzie sa w stanie zrobic wiele, nawet samookaleczac sie by w sadzie stanelo na ich przy jakichs podzialach majatkowych.
  • Odpowiedz
@WyzwolonaPodrozniczka: #!$%@? jak każda różowa. W rodzinie mam naoczny przykład, moja własna siostra z dnia na dzień użyła wszystkich możliwość żeby wywalić mojego szwagra z mieszkania, zabrała samochód dzieci kasę że wspólnego konta i założyła mu niebieską kartę. Nie było powodu, co potwierdził sąd prokuratura i psycholog dziecięcy, który stwierdził, że matka znęcała się nad całą rodziną i nad dziećmi, również fizycznie wcześniej, więc przyznał opiekę nad dziećmi ojcu, ale
  • Odpowiedz
@Kopyto96: o czym ty #!$%@?? xD Te zapomogi nie są dla kobiet. Przemoc też jest zakazana w obie strony, to nie wina kobiet, że dużo mężczyzn jest #!$%@? xD Tymczasem prawo oficjalnie odczłowiecza je jako inkubatory.
  • Odpowiedz
@Kopyto96: trzeba te frajerskie ustawy znowelizować, co ten Ziobro pouchwalał, autentycznie mieszkanie za pomówienie. co to do chvja ma być(°°
a baby cwane są, gadzie mózgi jak zwietrzą taką taktykę to będą ją stosować bez skrupułów
  • Odpowiedz
Jeżeli mężczyzna jest w porządku i nie maltretuje kobiety to nie musi się obawiać takich rzeczy.

@WyzwolonaPodrozniczka: bzdura. Bycie porządnym i nie maltretowanie kobiety nie chroni przed fałszywym oskarżeniem o przemoc domową w celu przejęcia mieszkania na wyłączne użytkowanie
  • Odpowiedz
ta, juz widze jak kobiety masowo przejmuja zadluzone mieszkania xD i splacaja raty przy obecnym oprocentowaniu majac 2.8k miesiecznie xD

@notBart: Przecież raty spłaca właściciel, kobieta tam "tylko" mieszka, a właściciel nie może jej wyrzucić, ani wejść do mieszkania po swoje rzeczy
  • Odpowiedz
@Kopyto96: myk jest w tym że kobiety w Polsce mają źle. A ostatnio nie było afery że jedna umarła w szpitalu bo nie zaczęli leczyć jej na sepsę dopóki płód nie umarł? To jest #!$%@? barbarzyństwo, po prostu. Jest błąd logiczny- krzyczycie że mają dobrze a one to widzą i atakują was i odwrotnie, ich walkę o to żeby mieć lepiej widzicie jako atak na was. A prawda jest taka
  • Odpowiedz
@TeselACC: znajdź kobietę, która jest przeciwna ustawie "mieszkanie za pomówienie" - powodzenia.

A znajdź mężczyznę, który jest za prawem do aborcji dla kobiet - będzie dużo łatwiej.

Tu nie ma symetrii, symetrysto
  • Odpowiedz