Wpis z mikrobloga

via Android
  • 2
@Tommy__ Tusk jasno powiedział że w jego partii KAŻDY przyszły poseł MUSI zadeklarować że popiera aborcję (czyli wyrzec się wiary katolickiej) bo on nie chce się później WSTYDZIĆ podczas głosowań. Skoro w PO nie ma miejsca dla katolików to i na marszu PO nie powinno ich być. Skoro dla PO najważniejsze są geje i aborcjonistki to niech sobie z nimi manifestuje.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@HrabiaTruposz każdy kto publicznie poprze aborcję sam na siebie nakłada ekskomunikę. Z tego nie da się wyspowiadać. Jedyne co zostaje to prosić biskupa ordynariusza o zdjęcie ekskomuniki.
  • Odpowiedz
każdy kto publicznie poprze aborcję sam na siebie nakłada ekskomunikę. Z tego nie da się wyspowiadać. Jedyne co zostaje to prosić biskupa ordynariusza o zdjęcie ekskomuniki.

@pss8888: o zajebiście, a moje podatki przestaną iść na tych p-------w? Jak w Niemczech to działa tak?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@assninja ale wiesz że podatki katolików również są wydawane na ateuszy? Gdyby dla ateuszy zrobić oddzielony ZUS i NFZ to cienko byście śpiewali.
  • Odpowiedz
ale wiesz że podatki katolików również są wydawane na ateuszy? Gdyby dla ateuszy zrobić oddzielony ZUS i NFZ to cienko byście śpiewali.

@pss8888: czy ty właśnie zrównałeś wydatki na ZUS i NFZ z wydatkami na katolicką sektę? XD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Morf słowo sekta bardziej pasuje do ateuszy którzy wyznają wiarę w LGBT, pedofile w Kościele, czarną Kleopatrę, weganizm, uchodźców itd.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Klimbert no nie wiem. U mnie w parafii księdza w zeszłym roku nie przyjęły 3 rodziny ze względu na covid. A w tym roku ksiądz był po kolędzie we wszystkich ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz