Jak prowadzono badania "udowadniające", że jedzenie tłuszczy powowduje miażdżyce
[ENG] Czyli o tym jak to należy prowadzić badania, aby uzyskać "konsensus naukowy", który od lat '50 XX w. przetrwał ponad 60 lat i dalej jest uważany przez wielu lekarzy za prawdziwy.
enterprize z- #
- #
- #
- 157
- Odpowiedz
Komentarze (157)
najlepsze
Keys nie był jedynym oszustem w tym towarzystwie, bo za nim poszli całe stado cwaniaków, które zgarnęło kasę od przemysłu cukrowego za swoje mundrości na trema szkodliwości tłuszczu.
Co do miażdżycy to okreslenie że tłuscz powoduje miażdżyce to jest wisienka na torcie kłamstw. Otóż najnowsza nauka bardzo dobrze wie, jak powstaje blaszka miażdżycowa. W największym skrócie, winna jest homocysteina, która tą blaszkę buduje, Po zbudowaniu doblaszki przykleja się cholesterol. I nie ma żadnego znaczenia czy mamy go 100, 200, 300, 400 bo wystarczy sama jego obecność i przyczepi się do blaszki. Cholestersol jest regulowany przez organizm. Jest budulcem jak i "naprawiaczem", składnikiem mózgu i częścią układu odpornościowego. Jeśli mamy miec go więcej to organizm go wyprodukuje. Jesli nie dostarczymy go z jedzeniem "BO TŁUSZCZE SĄ ZŁE" to organbizm sam sobie go wytworzy. Jak wzmiemy statynu to zwalczamy naturalną potrzebe otganizmu i do smierci bedziemy je brali BEZ SNESU i obnizali poziom cholesterolu a organizm bedzie go usilnie cały czas produkowac BO MA TAKĄ POTRZEBE. Do tego statyny niesamowicie wyniszczają organizm i mają realne skutki uboczne ktore nie tyle co moga sie trafic co wychodza masowo bo tak działają statyny.
I najnowsza medycyna o tym wszystkim wie bardzo dobrze. Statyny to zyła złota wiec nie zabije sie nigdy mitów cholesterolowych. Pacjenci nawinięci na wedke to pacjenci do końca życia dostarczający kasy lekarzom i koncernom. Sztucznie obniża sie "normy" cholesterolowe i cyk, polowa populacji jest "zagrożona" miażdżycą. Nie jedz kiełbasy bo żyły sobie zapchasz.
Czy bada się prawdziwą przyczynę miażdżycy? Odpowiedź na to pytanie udzielicie sobie sami odpowiadając na pytanie czy do lipidogramu jakikolwiek lekarz dopisał wam aby oznaczyć homocysteine z krwii (╭☞
Nawet ten przykład zlewaczonej Szwecji powinien dużo
@kacper-gorski-12: A Ty ogladasz cos i nie wyciagasz zadnych wnioskow?
@tenji: Przeciez wiekszosc bajek ma jakis morał. Oczywiscie ze wyciagam wnioski i co wiecej, tlumacze je swojemu dziecku.
https://youtu.be/XTbzfiDb7-g
"Lipoproteiny o niskiej gęstości (LDL) powodują miażdżycową chorobę układu sercowo-naczyniowego. 1. Dowody z badań genetycznych, epidemiologicznych i klinicznych. Oświadczenie konsensusu Europejskiego Panelu Konsensusowego Towarzystwa Miażdżycowego"
"Wnioski: Spójne dowody z licznych i różnorodnych badań klinicznych i genetycznych jednoznacznie wskazują, że przyczyną chorób układu krażenia jest
The characteristics and extent of food industry involvement in peer-reviewed research articles from 10 leading nutrition-related journals in 2018
Kryzys nauk o żywieniu. Spora ingerencja przemysłu spożywczego w badania naukowe
A tak bardziej serio, to polskie opracowania naukowe na temat żywienia. Są relatywnie wolne od jakiś 'agend'. Można znaleźć na YT parę 'mocnych' nazwisk z tej dziedziny. Które w wywiadach mówią, że generalnie 'nic nie jest takie