Wpis z mikrobloga

@SimDriftingHaze +26
No i bardzo dobrze, nie dajcie się zniewolić jakimś zawistnym przygłupom którzy będą próbowali was ośmieszyć że niby jesteście maminsynkami. Znam takich przygłupów co 15 lat temu brali kredyty na mieszkania. Dziś chłopy 40 letnie, zniszczeni życiem, bez celów i ambicji, jeżdżący zbiorkomem do roboty bo na samochód
TeslaPrawdziwy - Link:
https://wykop.pl/link/7109745/ponad-polowa-doroslych-polakow-m...

źródło: komentarz

Pobierz

Co sądzicie o powyższym komentarzu?

• Zgadzam się 0% (0)
  • Nie zgadzam się 0% (0)

Oddanych głosów: 0

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TeslaPrawdziwy wykopki nie dajcie sobie wmówić że mieszkanie z rodzicami to wstyd! Każda ogarnięta, nieroszczeniowa kobieta zrozumie że nie chcecie być niewolnikami kredytu i mieszkanie po 30 z rodzicami to nic złego. Zwłaszcza że mieszkając z rodzicami będziecie w stanie kupić jakąś fajną nowa betke z salonu oraz bez problemu zabierzecie dziewczynę na jakieś egzotyczne wakacje, np Malediwy (żeby już nie być rozrzutnym proponuje wybór bungalow na lądzie zamiast tych na
  • Odpowiedz
  • 0
@TeslaPrawdziwy

no gdzieś mieszkać trzeba, jeśli tylko są możliwości należy się usamodzielnić bo na tym życie polega, a nie chować się z sukienka matki w wieku 30-40 lat...

oczywscie są sytuacje gdzie zamożni ludzi mieszkają z rodziną - bo tak wybrali i to nie jest żadna abstrakcja - po prostu jest duży dom, niezależne jego części czy piętra czyli w sumie to bliźniak tylko za ścianą masz babcie co dzieci popilnuje a
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru: Polki z inicjacją czekają aż znajdą Mirasa zapakowanego w kredyt. To nie jest tak że swoje najlepsze lata spędzają z gołodupcami bez nieruchomości na stancjach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Warto więc brać kredyt żeby wreszcie mieć szanse dojeść po bambocionim z Erazmusa
  • Odpowiedz
@TeslaPrawdziwy: to zalezy. Ja bym w mieszkaniu nie chcial mieszkac i nic tego nie zmieni, a na budowe domu mnie nie stac. Wiec pozostaje dziedziczyc dom po starych :P

W tych statystykach nikt nie uwzglednia jak wiele osob miszka w domach, a nie mieszkaniach. No i wypowiadaja sie tu tez osoby, ktore mieszkaja w blokach, takze troche nieobiektywnie jest.

Generalnie to ja znam wiele malzenstw mieszkajacych w domach wielopokoleniowych i
  • Odpowiedz