Aktywne Wpisy
DrCieplak +284
Śmieszne jak dzisiaj #rozowepaski mówią że nie będą się babrać w kupach dziecka, po czym kupują kota i wyjmują jego g---o z kuwety 2 razy dziennie. Dziecko mając dwa lata będzie siadać na nocnik a kolejne dwa lata później będzie się załatwiać jak dorosły, kot będzie srał do pudełka do końca życia a #p0lka która się tak brzydzi kupy dziecka będzie ten kał wybierać i to już jej
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
Po ostatnim ataku na Kijów sporo osób pisało że Rosja nie ma już zapasów pocisków tylko używa bieżącej produkcji(dlatego atak był taki skromny mimo wielu różnych pocisków). Wychodzi na to że musi mieć gigantyczne moce produkcyjne skoro 2 dni później przeprowadziła atak 30 pociskami. Wychodzi na to że Rosja mimo sankcji produkuje pociski niczym parówki.
#ukraina
@Garnuch2137: kwiecień 2022 nie był 6 miesięcy temu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
az tyle tego wykopowego szamba nie sledze xD
@malydomek: Dlatego użyłem tego porównania. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Little_Makak: To już mniej więcej czytam od czerwca tamtego roku. Już na tamtej jesieni miały pojawić się samoloty zachodniej produkcji. Od pierwszej dostawy himars też co większy wybuch to było pisanie że Ukraina dostała ATACMS xD. Tak że sam czekam na te samoloty.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Little_Makak: A nie sorry. W kwietniu stanęła cała rosyjska produkcja z powodu sankcji. A pociski skończyły się w maju.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Little_Makak: No rzeczywiście. Iran po kilku latach atomowych sankcji wcale nie produkuje uzbrojenia. xD
@Little_Makak: Zaktualizuj informacje. Jakieś 3 lata temu Rosja opracowała własne termowizory bo chyba o to tobie chodzi a nie o noktowizory
@Koniasz: Tak samo jak opracowała własny samochód, moskwicz?
https://twitter.com/wolski_jaros/status/1581231453874315264
i sumie teza, że rakiety się kończyły jest dość prawdziwa.
Skończyły się rakiety balistyczne (Iskander) - 2
Skończyły się rakiety manewrujące (kalibry)