Aktywne Wpisy
kontodlabeki +127
ale mnie dzisiaj dupa zapiekła, jechałam pociągiem do domu i siedziały jakieś młode julki, każda z markowych ciuchach, makijaż, paznokcie jakieś lepsze zrobione, iphone, aparat na zębach ( ͡° ʖ̯ ͡°) ja, baba 30 lat i nie stac mnie na żadną z tych rzeczy XD najbardziej dupa piecze z powodu tego aparatu na zębach eh, człowiek porażka
Skąd różowe paski do 30 lat mają tyle kasy w tak młodym wieku? Rozumiem jeszcze kiedy młody facet ma dużo hajsu bo wiadomo - może być programistą albo ogarniętym budowlańcem, elektrykiem, mechanikiem samochodowym. Ale nie rozumiem co taka młoda laska może robić takiego że przynosi jej to tyle hajsu?? Nie mówicie że wszystkie są jakimis influencerkami.
Ostatnio poczułem się trochę bardziej samotny więc zainstalowałem tindera, badoo inne w celu poznania różowej. Spotykałem
Ostatnio poczułem się trochę bardziej samotny więc zainstalowałem tindera, badoo inne w celu poznania różowej. Spotykałem
#nieruchomosci #mieszkanie #kredythipoteczny
Czy zgadzasz się z hasłem "Mieszkanie prawem a nie towarem"
@Dusk_Forest77: Dostępne są przecież lokale socjalne i mieszkania komunalne, były również programy ułatwiające zakupu nieruchomości jak mieszkanie dla młodych, rodzina na swoich, a w tym roku dostępny będzie program bezpieczny kredyt
@marcpol: jest ich za mało, a miasta pozbywają się ich kiedy tylko mogą
@marcpol: gdzie?
@M4rcinS: To "itd" to rozumem że chodzi o prawo do wyjeeebania na bruk (mordą na dół) najemcy, który nie chce płacić?
@mojnicknawykopie: Takie lokale są w zasobach miast i gmin.
@marcpol: to znaczy że dadzą mieszkanie każdemu? niech się tylko bezdomni dowiedzą o tych rewelacjach
Trochę tak jakby teraz nagle sprywatyzować wodociągi i dzisiejsze społeczeństwo wykupiło sobie udziały w lokalnych monopolach, a potem kasowało wszystkich
Niby jak ma państwo zapewniać ludziom lokale skoro samo ich nie posiada w swoich zasobach w wystarczającej ilości? Za PRL-u wysiłkiem całego społeczeństwa wybudowano miliony klitek w wielkiej płycie. Ale zamiast stworzyć system taniego czasowego(!) wynajmu dla potrzebujących to pozwolono ludziom się uwłaszczyć na nich za grosze.
Ale może to i dobrze bo patrząc jak działa system mieszkań komunalnych i fakt, że można się zasiedzieć w jednym mieszkaniu i je
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/konstytucja-rzeczypospolitej-polskiej-16798613/art-75
Czyli w sumie państwo niewiele musi by sprostać konstytucji. Nie ma nic o budowaniu mieszkań i oddawaniu je wybrańcom.
@dochodek:
No przecież sam nawet zacytowałeś, "wspierają rozwój budownictwa socjalnego".
Jak do tego przyczyniło się państwo w ostatnich 8 latach rządów PiS? Wybudowanie raptem kilku tysięcy mieszkań programem Mieszkanie Plus? Dmuchanie bańki zerowymi stopami? Rozbujanie budowlanki do tego stopnia,
Natomiast do lat 90 skumulowany majątek w rękach prywatnych nie był imponujący, jeszcze 20 lat temu