Wpis z mikrobloga

#wiedzmin3 Dlaczego nie mogę odpalić dodatków serce z kamienia i krew i wino? Mam wersję pudełkowa i ogrywam na ps4.Dodam, że w dolnym rogu pisze mi tylko, że dodatki są dostępne, a zainstalować ich nie mogę.Nie mam nawet opcji wyboru, nowej gry plis
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Obywatel_Kondominium: Fabułę jak i wszystkie poboczne misje zrobiłem razem z podstawową wersją gry.Wystarczy się przejść po okolicy i poszukać randomowej misji która wisi na tablicy ogłoszeń? To zadanie ma jakąś kluczową nazwę, żebym się jakoś zorientował, że to akurat ten quest?
  • Odpowiedz
@Cyfra1999: No niestety masz teraz trochę problem - bo z normalnym systemem zapisów a nie p-----------m jak u Sony, kupiłbyś sobie goty i grał dalej swoją postacią, a tutaj sejwy nie będą kompatybilne xD Zostaje Ci albo kupić cyfrowo dodatki albo przejść dodatki na gotowej postaci z wersji gry roku. Ewentualnie jak Ci się już nie chce, możesz sobie odpuścić i za jakiś czas kupić goty i przejść znowu (
  • Odpowiedz
@Cyfra1999: Niestety ani zapisy ani trofki nie przechodzą, bo na playstation widzi te dwa tytuły jak inne/oddzielne gry. Polecam najpierw łyknąć Serca z Kamienia, który imo jest lepszy, ale przede wszystkim krótszy - KiW to kawał dodatku jest. Jeśli chcesz zachować sejwy i trofea, to nic nie poradzisz poza kupnem osobno dodatków w cyfrze.
  • Odpowiedz
  • 0
@Obywatel_Kondominium: Dzięki za pomoc, bo znając mnie szukałabym przyczyny po stronie "właściciela pudełka" i spędził całą noc przeszukując Reddit i YouTube w poszukiwaniu rozwiązania.Moge spac spokojnie i pomyślę nad kupnem tych dodatków w wersji cyfrowej.W przyszłości zamierzam się zaopatrzeć w PS5 i ograć Wieśka w wersji next gen - ale to już w wersji goty xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Obywatel_Kondominium: Tak, tylko że next gen równa się nowa konsola - a jakoś nie specjalnie mi się widzi wydawać pieniądze na Ps5, skoro jest tak dużo gier których nie zdążyłem ograć na PS4.Cięzki dylemat ogólnie, bo jestem typem gracza który lubi mieć wszystko na dopięty guzik.Praktycznie każda gierkę zrobiłem na 100 procent, niestety podstawki nie udało mi się splatynować, bo trzeba było grać na wysokim poziomie by to trofeum wbić.Planowałem
  • Odpowiedz
nie udało mi się splatynować, bo trzeba było grać na wysokim poziomie by to trofeum wbić.Planowałem na szybko sama fabułę na najwyższym poziomie trudności zrobić - bo czytałem że tylko sama fabuła wystarczy by wbić trofeum

@Cyfra1999: Strata czasu. Gra poza paroma momentami z bossami, jest na najwyższym poziomie i tak za łatwa i nie ma sensu brać niższego. To już zależy kiedy masz zamiar zrobić przesiadkę na next gena.
  • Odpowiedz
  • 0
@Obywatel_Kondominium: Początkowo grałem na średnim poziomie, bo nie wiedziałem od końca jaka jest mechanika walki.Po jakimś czasie nawet gra na najwyższym poziomie trudności wydawała się bardzo easy.Mam ochotę ograć dodatki i kupię je w wersji cyfrowej, ale poczekam aż będzie jakaś promocja, bo aktualnie kosztują 59zl.
  • Odpowiedz