Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: lepiej pracować na swoje i tworzyć niezależność finansową lub minimalizować godziny pracy, niż mówić, że to samo. Będąc renteriem też musisz pracować lub zatrudnić kogoś do robienia za siebie.

Probowales klasyczne, rob to co kochasz i dostawaj jeszcze za to pieniądze?

Najwidoczniej po mamie zdobyłeś bakcyla do pojscia na bezrobocie. Tak świat jest stworzony, że większość musi pracować. Jedynie co, to możesz robić to co lubisz i zgarniac hajs,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 14
✨️ Autor wpisu (OP): Nie no i juz cisnienie z rana podniesione. Juz jakies powiadomienia z linkedinach jak to "znajomi" robia gownoszkolenia, chwala sie gownokonferencjami i ogolnie jak to sa EXCITED and MOTIVATED and AMAZING SRAZING.

Czemu jprd rodzice mnie nie cisneli zebym poszedl na medycyne czy nawet na elektryka. Moglbym przynajmniej nutke przyjemnosci czerpac z tego ze komus zycie uratowalem albo fajna chate postawilem. A tak to siedze i cyferka
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 14
✨️ Autor wpisu (OP): @sberatel: A wez sie ... juz pierwszy cuck co zapewne zaharuje sie na amen w wieku 50 lat bo BOMBLEKI i DZONA! Przekazac MATERIAL GENETYCZNY zeby cos po mnie ZOSTALO!!!! Bo raporcik w excelu to nie przetrwa do konca roku a taki bombel?! Lo panie!

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 12
✨️ Autor wpisu (OP): I ROBOLU PAMIETAJ! KuPUJ RZECZY!!!! Kupuj te SUSHI za 100 zeta ktore wy/\asz za 4 godziny! KUPUJ nastepny FILM, SUBSKRYPCJE, ALL INCLUSIVE, PODUSZKE, MEBEL, DZINSY!!! WYDAWAJ, KONSUMUJ!

Tylko ani mi sie waz pomyslec o tym calym bezsensie! Oj nie, masz tutaj nastepnych "Chlopakow do wziecia", "Lost", "John Wick 56" oraz "Rolniczka szuka meza"

I nie zapominaj! Jak chcesz znalezc zone lub dziewczyne to musisz ZAPIEPRZAC!!!!! Musisz byc
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
✨️ Autor wpisu (OP): @Kolarzino Bedac rentierem nawiązywałem bardziej do sprzedawania rocznie z 4% swojego portfolio niz zajmowanie sie nieruchomościami.

rob to co kochasz

A co jezeli ja kocham patrzec w sciane? Da sie na tym zarobic? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Blagam Cie. Nawet artysci co kochaja malowac w pewnym momencie wymiotuja nastepnym obrazem bo klient chce tak i tak. A
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: napisze Ci prawdę. Jeśli robisz coś i przy tym cierpisz, zniechecasz się coraz bardziej, z każdym kolejnym dniem cierpienie i obrzydzenie się zwiększa to skutkiem tego musi być choroba, kwestia czasu. Musisz wybrać: albo Ty albo oczekiwania i świat. Nie ma innej drogi. Jeśli wybierzesz siebie zyskasz wszytko jeśli oczekiwania i świat stracisz i siebie i świat bo dopadną Cię choroby i jesli sie nie opamietasz to skończysz życie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
Anonim (nie OP): Dlatego ja dałem sobie spokój z tym krajem i j---e za granicą ale wiem za co, nie mam jeszcze 30lvla i mnie już stać na mieszkanie bez kredytu, popracuje do 35tki, potem wynajem studenciakom dwa mieszkania, dochód pasywny i albo będę pracował jak będzie mi się chciało albo pierdział w stołek i walił konia, bo pracować nienawidzę, nawet jeżeli to by miało być siedzenie w biurze i nic
  • Odpowiedz
@mirko_anonim tak jakby rentierstwo nie było równie ciężka pracą? Chcesz wcześniejszą emeryturę? Poczytaj sobie o inwestowaniu i ruchu Fire (finance independence retire early)
  • Odpowiedz
JE@@@ w najlepsze lata swojego zycia by pozniej byc schorowanym, grubym, lysym i biednym emerytem. Gdzie tutaj jest logika? I te oskarki instagramowe balujace za hajsiwo rodzicow. No po prostu zaraz cos rozwale jak w tym filmie z Michaelem Douglasem z lat 90.

@mirko_anonim: p--------j wszystko w p---u, wyjedź na jakąś wyspę, będziesz tam ekspertem od wszystkiego, załóż sobie bar na plaży i wyjebongo. Jak w tej historii o biznesmenie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ludzie się ścigają kto zarabia 2k więcej, a prawda jest taka że sukcesem absolutnym jest nie musieć pracować. Nawet mając firmę i zarabiając 50k miesięcznie jesteś do tej firmy uwiązany 24h/7.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo mało ludzi lubi pracować tylko, ze dławią w sobie refleksje tego typu bo tak to już jest.
Prawdziwa satysfakcję z pracy maja ludzie których praca to jednocześnie hobby.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
Anonim (nie OP): No ale spójrz na to z tej strony - wszystkie organizmy na świecie, zwierzęta, owady, ryby muszą "pracować" aby przeżyć, my jako ludzie nie jesteśmy wyjątkami. Oczywiście są jednostki którym się poszczęściło typu domowe koty czy psy które mają podstawiane jedzenie pod nos i są noszone w torebkach, a u ludzi jacyś utrzymankowie bo udało im się urodzić ładnymi albo w bogatej rodzinie i praktycznie nic nie muszą
  • Odpowiedz