Aktywne Wpisy

kukold +49
15 lat doświadczenia w IT. Java, React, SQL, Kubernetes, cloud infrastructure, cyber security. Systemy o dużej skali, odpowiedzialność za krytyczne komponenty, lata ciągłej nauki i pracy.
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata

wiedzmy +3
Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale spróbuję.
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem

Widziałem już X analiz jak HBC mija się z prawdą tylko po to by nie obrazić Polaków, propaganda i tyle.
@SirSherwood: co cię śmieszy lewaku?
wiadomo, że to nie jest wina tylko Poniatowskiego. ale nie zmienia to faktu, że był zdrajcą i
@mieszczanski_trubadur: Twierdzenie, że PiS nas chce integrować z UE.
POLACY!!! HUSARIA!!! ZABILI NIEMCA KULĄ W ŁEB!!! CZOŁGI JEŹDZIŁY TEŻ!!! WALEZY PEDZIO I GŁUPIE SZWEDY!!!
W następnym odcinku:
ZOBACZ JAK WYSTRYCHNELIŚMY NA DUDKA ZABORCÓW!!!
źródło: 20230503_152041
Pobierz@Towarzysz_Moskvin dla ciebie pewnie obiektywnie prawdę pokazuje oko.press, wyborcza, tvn i natemat?
@Gozd obrzydliwe jest podejście PiS do ukrainy.
@Godir17 ale ja nie bronię konstytucji tylko atakuję Poniatowskiego. konstytucja też byłą tworem bardzo, tfu, liberalnym i a nie jestem jej zwolennikiem. wolałbym zdecydowanie
O ile wiem to ani oko.press, ani wyborcza, ani tvn, ani nawet natemat nie prowadzi kanału o historii na YouTube. Oczywiście mogę się mylić bo nie śledzę tych mediów ale jak podeślesz linka z chęcią się zapoznam i podzielę się moim zdaniem jak tylko je sobię wyrobię.
tylko takim lewakom jak ty w krytyce HBC nie chodzi o to, że nie są super naukowi, tylko o to, że śmią Polskę dobrze pokazywać. a przecież o Polsce czy o katolikach można mówić w wyobrażeniach neuropków jedynie negatywnie.
Do dziś lubię sobię posłuchać sensacji XX wieku mimo że Wołoszański dość często ubarwiał i naciągał fakty ale w przeciwieństwie do Drewniaka robił naprawdę dobry show i na jego usprawiedliwienie można
@Towarzysz_Moskvin: to nie jest kiepski merytorycznie kanał, tylko kanał pobieżnie streszczający historyczne tematy. ale nie jest niemerytoryczny.
@Towarzysz_Moskvin: owszem, pisałeś. cóż, no i
Jak już pisałem jak bym miał te 14 lat pewnie by mnie ten kanał jarał.