Wpis z mikrobloga

Cześć drogie Mirki.

Czy przerobienie potwierdzenia przelewu nie jako dokument pdf, a jako screenshot to dalej jest przestępstwo z artykułu 270) §1 czy mogę pomarzyć o sprawiedliwości?
Usługę wykonałem (uczciwa nierejestrowana działalność gospodarcza), a zapłaty nie dostałem. Otrzymałem jedynie sfałszowanego screena, który świadczył o tym, że przelew został wykonany.

Dodam, że klientka przyznała się w rozmowie, że nie wykonała przelewu i jeszcze dodała, że już tak robiła, i nie spotkały ją żadne konsekwencje.

#prawo #ekonomia #banki #bankowosc
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

uczciwa nierejestrowana działalność gospodarcza)

@Zoonekro: Idiotka żeruje na takich ludziach, co świadczą usługi bez działaności. Starczy na dojechanie w sądzie, ty wykonałeś umówioną pracę a ona nie zapłaciła, poświadczyła nieprawdę przestawiając oszukany dowód zapłaty czyli dokument bankowy.
  • Odpowiedz
@Zoonekro co to znaczy uczciwa nierejestrowana działalność? w sensie dochód do danej kwoty zgodnie z prawem czy po prostu kręcisz biznes na lewo? bo jeśli to drugie to powinni dojechać Ciebie i te babę. ciebie za oszustwa podatkowe, ja za oszustwo finansowe

obstawiam, że jednak to drugie skoro zadajesz takie pytanie na wykopie. obym się jednak mylił, jeśli nie to trafił swój na swego i może to cie czegos nauczy (tego,
  • Odpowiedz
  • 3
@zielony_goblin: Ty wiesz w ogóle co to jest nierejestrowana działalność gospodarcza czy nakręciłeś się i wypisujesz pierdoły nieznając tematu?
Głupio pytam. Oczywiście, że nie wiesz, bo gdybyś wiedział to byś tak nawet nie pisał.
Trzeba byłoby być idiotą, żeby świadczyć usługi jedynie przez internet (więc jedyną możliwością jest płatność na konto, żadnej gotówki) i przekroczyć możliwy próg, czyli połowa minimalnej krajowej.
Już na początku napisałem UCZCIWA, ale dla typowego wykopa
  • Odpowiedz
  • 3
@LaurenceFass: Jednakże (co by nie patrzeć) to kobieta popełniła przestępstwo i taki fałszywy screen, który miał świadczyć o prawdziwości transakcji jest dowodem w sprawie, tak?
  • Odpowiedz
  • 1
Właśnie sporo czytałem i tak, to jest ścigane z urzędu. Nawet na wniosek banku, jeśli ten się dowie o całej sprawie.
Wymiana korespondencji, włącznie z wykonaną usługą, cennikiem, jej przyznaniem się do winy jest zapisana.

Oczywiście dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy
  • Odpowiedz
@Zoonekro: ogolnie nie jest bo moge sobie ptzerabiac dokument jak sie podoba. To tylko chwila w edit pdf online ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tu chodzi o kontekst bo jesli ci to potwierdzała ze wysłała i podparła sie tym pdfem to wprowadzila cie w błąd ale za to nic jej nie grozi. Dobra teraz doczytalem ze chodzi o screenshot xddd to zapomnij. A jesli wierzysz w takie
  • Odpowiedz