Aktywne Wpisy

1X6D +599
Autko za 1200 moze udaloby sie zejsc do 1k i mialbym bolida
74plusy i kupuje
74plusy i kupuje
źródło: temp_file6659527682030958124
Pobierz
Operator_imadla +25
Ostatnio na Reddit był wpis jak koleś wziął 50k USD kredytu żeby grać na giełdzie i w krótkim czasie obrócił to w 2 mln USD. Myślicie że to dobry pomysł wziąć kredo na grę? Szybko by się zwróciło #gielda

Mirki jestem po artroskopii kolana, planowo miałem mieć szytą łąkotkę( rezonans- uszkodzenie horyzontalne).
Ból pojawiał się po obciążeniu wieczorem lub na drugi dzień po większym obciążeniu.
Lekarz jednak nie zdecydował się na szycie i usunął fragment tzw język, mówi ze uszkodzenie było stosunkowo nie wielkie.
Jestem ponad dwa tygodnie od zabiegu poruszam się bez kul ale noga jeszcze boli w lekkim zgięciu i obciążeniu np próba zejścia po schodach nie mówiąc o wyjściu.
Miał ktoś podobne doświadczania, jaki czas powrotu do sprawności ?
Bez tego fragmentu będę mógł normalnie wrócić do aktywności jak przed ?
Teraz czas na rehabilitację, jakieś rady - rowerek stacjonarny to dobry pomysł ?
Trudno powiedzieć, czy uda Ci się wrócić do biegania w takim zakresie, jak wcześniej. Ja blisko 2 lata po zabiegu nie wróciłem do ultra, od czasu do czasu robię jakieś przebieżki, ale mam wrażenie, że powrót do
Na razie kupiłem rowerek i zaczynam pedałować, lekarz powiedział ze mogę normalnie obciążać nogę do granic bólu.
Jestem 3 tygodnie od zabiegu 2 tygodnie trochę odpuszczałem tz pracowałem tylko na czworogłowym i bolało jak chodziłem.
Kul już się pozbyłem, chodzę normalnie ale czuje sztywniejsze kolano przy zgięciu, (wyprost nogi
Te 2,5 tygodnia trochę odpuściłem, żeby się goiło i zresztą bolało przy stawianiu nogi, teraz już chodzę prawie normalnie, jakiś dziwny nawyk mi wszedł i staram się go wyeliminować (taki nie naturalny ruch kolana przy chodzeniu )
Co do płynu w kolanie - w drugim tygodniu zacząłem
generalnie, może i dałoby się tu coś poprawić ćwiczeniami, ale szczerze mówiąc nie mam za bardzo motywacji ku temu.
Przyciągam nogę do uda ( tu jest największy problem ). Jak trochę się ogarnę fizycznie to wtedy do rehabilitanta żeby zerknął co jest do poprawy.