Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@dwojkazet: @coco-cola @Jakis_Leszek

Prege biorę już kilka lat, że nawet nie jestem w stanie przypomnieć sobie od kiedy dokładnie. Początkowo 150mg i z czasem zwiększałam dawkę gdy czułam, że nie działa. Lekarz z czasem przepisał mi żeby brać 600mg dziennie. Potem wskoczyłam na 900 i w ostatnie 2 lata doszłam do różnych dawek, od 900 do 2500mg. Stanęłam na 1200 i lekarz powiedział, że lepiej bym brała takie
  • Odpowiedz
@8_8_8: serio bupropion jest zły na odstawke. A po pregabie każdy tyle, bo żre się bez opamiętania wiec nic dziwnego, ze się tyje. Ale jak odstawisz pregabe to powinno się unormować. Jak chcesz brać bupropion to proponuje miesiąc po całkowitym odstawieniu w przypadku stażu jaki masz. Wtedy powinny zejść najgorsze efekty odstawienia.

Ja zaczynałem podobnie małe dawki i w ciagu roku doszło do tego ze w oststvio czasie żarłem to
  • Odpowiedz
@8_8_8 trzymam kciuki. ja jestem na 2x300 mg. Dzisiaj zaczynam schodzenie. Przy pominięciu dawki jest kiepsko, ale z drugiej strony mogę wziąć 7 w później i jest git.

Psychiatra zaleciła schodzić 75 mg / 10 dni. Zobaczymy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jakis_Leszek: @GoNpKNSsz
Pregabe mam jako stabilizator nastroju po rozstrojeniu przez stymulanty. Też brałam prege całymi blistrami oczekując tego działania jak sprzed tolerki.
Poza pregabaliną przyjmuję na stałe kwetapine na sen bo nie moge bez niej zasnac, tak od 8 lat mniej więcej. Paradoksalnie w trakcie dnia potrafię zasnąć robiąc drzemkę ale w nocy mogę przeleżeć całą noc i nie zasnąć.
Na stałe też lamotryginę i od 2 miesięcy znowu
  • Odpowiedz
@8_8_8:

Sporo tego bierzesz
Kwetiapina spoko na sen i całkiem dobrze pomaga zasnąć na odstawce pregaby.
Tylko człowiek wstaje następnego dnia taki zamulony i ogłupiony, nie lubię
  • Odpowiedz