Wpis z mikrobloga

@tylkoczytam-niebanowac: co do twoich pytań - nie pierdziel, że jesteś "tylko widzem". Odpowiedzi na pytania dot. przepisów, zasad, ilości itd. były udzielone w linkowanych przeze mnie znaleziskach.

Poza tym, tak z ciekawości - te pytania są a propos czego, tzn. co mają udowodnić? I jeszcze jedno: dostałeś odpowiedzi na pierdyliard pytań, więc robisz ctrl-c ctrl-v kolejnego pierdyliarda. Ta zabawa prowadzi donikąd: masz jakiś zarzut to go sformułuj i uzasadnij, oczekiwanie
  • Odpowiedz
@rineo: nie wiem, zainteresowałem się tematem bo interesują mnie LICZBY konkrety

i jedne pytania i drugie pytają o koszty orkiestry

zauważ, że nie podałeś ani jednej liczby poza tym, że jakiś dzienikarz TVN od biznesu twoim zdaniem dał ciała i napisał, że WOŚP ma 70mln luźnej kasy a naprawdę ma 50mln niby bo rineo z wykopu tak powiedział i to jest co się dowiedziałem
  • Odpowiedz
zauważ, że nie podałeś ani jednej liczby

W ogóle, poza tym, że zalinkowałem do wpisu z arkuszem kalkulacyjnym ze szczegółowymi wydatkami i przychodami WOŚP z ostatnich 14 lat, do którego nie raczyłeś zajrzeć.

ma 50mln niby bo rineo z wykopu tak powiedział

@
  • Odpowiedz
@rineo: wdiziałem, te szczegółówe wydatki i przychody wośp nie uwzględniają przeciez kasy na zorganizowanie finału, światałek do nieba itd więc kłamiesz sugerując że są to szczegółowe wszystkie koszty, to są koszty i tak ogromne tego zakupu sprzetu przez OWsiaka, a nie zorganizowania finału

idź zajmij sie czymś innym bo pisanie o WOŚP ci nie wychodzi
  • Odpowiedz
oczekuje gotowe kompetentne wypracowane odpowiedzi oczywiście. Nie mam czasu na szukanie, jeszcze coś źle spojrze, chce mieć pewność a to jakieś pitu pitu dostaje, bzdury i 90% i tak nadal bez odpowiedzi.

@tylkoczytam-niebanowac: Nie ma sprawy. Jestem gotowy udzielić Tobie kompetentnych i wyczerpujących odpowiedzi, doszukać się rozliczeń Melona, mrówki, WOŚP-u, statystyk Straży Pożarnej, BOR-u, sztabów lokalnych etc. Jaką stawkę godzinową proponujesz?

Zauważ, że ani WOŚP, ani Owsiak, ani firmy prywatne nie mają
  • Odpowiedz
1. Na podstawie jakich przepisów prawa Wojsko Polskie, Policja, Straż Graniczna, Państwowa Straż Pożarna oraz Biuro Ochrony Rządu były włączone do działań charytatywnych i prowadziły taką działalność w dniu 12 stycznia 2014 roku na rzecz Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy?

@tylkoczytam-niebanowac: Już widzę, że idziesz w złym kierunku. Zastanów się albo dowiedz się w jaki sposób albo na jakiej podstawie Służby Publiczne funkcjonują i jakie mają obowiązki i w związku czym
  • Odpowiedz
@zwykly_obywatel: "ani WOŚP, ani Owsiak, ani firmy prywatne nie mają obowiązku tłumaczyć i edukować (co kosztuje) szarych obywateli na temat całego prawa i księgowości."

no to jak nie chcą się tłumaczyć i pokazywąć rozliczeń, odpowiadać na niewygodne pytania, jasno i klarownie podawać liczby to ich problem nie mój :-)

wtedy ja będę bardziej wierzył matkom kurkom niż ludziom z WOŚP co są uczciwi (mam w to uwierzyć) ale nie mają obowiązku się
  • Odpowiedz
wydatki i przychody wośp nie uwzględniają przeciez kasy na zorganizowanie finału, światałek do nieba itd

@tylkoczytam-niebanowac: Tak i pisał o tym wprost @rineo i w swoim zeznaniu mówił wprost Owsiak — tym zajmuje się Melon. On ponosi koszty, a przychody ze zbiórki idą o WOŚP-u. W ten sposób całość kasy ze zbiórek można łatwo pokazać, że idzie na sprzęt, m. in. dla tego, że organizacja finału idzie z budżetu innej
  • Odpowiedz
o to jak nie chcą się tłumaczyć i pokazywąć rozliczeń, odpowiadać na niewygodne pytania, jasno i klarownie podawać liczby to ich problem nie mój :-)

@tylkoczytam-niebanowac: Nie, problem jest Twój, bo nie masz dowodów a wierzysz.

a jeśli WOŚP się tłumaczy to w postaci jakiś anonimowych nicków na wykopie co mi piszą, że jestem głupi bo
  • Odpowiedz
Ja chce więc wiedzieć co naprawdę robi taki WOŚP jako całość jakie tam są kwoty dokładnie bo zapewnienie mnie, że się tego nei dowiem ale wszystko jest legalnie mi nie wystarcza

@tylkoczytam-niebanowac: Rozumiem Twoją intencję i jest ona szlachetna. Ponowie więc propozycję: jaką stawkę godzinową proponujesz, abym w Twoim imieniu wysyłał pisma, sprawdzał rejestry, wykonywał sprawozdawczość i tłumaczył zawirowania prawno-formalne?
  • Odpowiedz
@zwykly_obywatel:

Prawnik jest idiotą, lepiej zrobić to co się lubi zarobić 250zł i za to zapłacić ludziom od przewijania za 10,20 razy więcej godzin przewijania, staruszki będą bardziej zadowoleni

"Jeśli piszesz, że suma roboczogodzin + sprzętu + prądu + innych kosztów podliczona w/g cennika usług przewyższa ilość zebranych pieniędzy to myślę, że masz rację. Zabawa polega na tym jednak, że dzięki charytatywnemu charakterowi tej pracy nie trzeba tych
  • Odpowiedz
Prawnik jest idiotą, lepiej zrobić to co się lubi zarobić 250zł i za to zapłacić ludziom od przewijania za 10,20 razy więcej godzin przewijania, staruszki będą bardziej zadowoleni

@tylkoczytam-niebanowac: No i tu dochodzimy do clue sprawy, czyli tego jak osobom które nigdy nie zarządzały niczym wydaje się, że można. Otóż mój drogi interlokutorze, społeczeństwo, ludzie, my budujemy systemy które nie są idealnie optymalne w każdym działaniu. Nie można zmusić ludzi, żeby
  • Odpowiedz
@zwykly_obywatel:

tak trudno ci pojąć że ludzie powinni robić to co im wychodzi najlepiej i co lubią, jak można pomagać jeśli prawnik zamieni się w panią salową a możę pani salowa w prawnika? to oboje bedą robić to co robią gorzej, ja ci to muszę tłumaczyć

trynkiewicz to przykład, dlaczego nei powiesz ze jakby zabili trynkiewicza to dzis nie wsparł by orkiestry i dlatego trynkiewicz napewno uratuje jakieś dziecko bo dał
  • Odpowiedz
tak trudno ci pojąć że ludzie powinni robić to co im wychodzi najlepiej i co lubią, jak można pomagać jeśli prawnik zamieni się w panią salową a możę pani salowa w prawnika? to oboje bedą robić to co robią gorzej, ja ci to muszę tłumaczyć

@tylkoczytam-niebanowac: Chyba masz kompleks Boga. Ludzie to nie automaty, nie są swoim zawodem, mają więcej potrzeb niż zarobek i więcej twarzy niż wykonywany zawód. Istotą ustroju
  • Odpowiedz
@zwykly_obywatel: >że każdy może robić co chce i Twoja czy moja ocena n/t działań innych ludzi nie ma znaczenia

ależ ja o tym pisze, to ty chcesz przerabiać prawnika siłą w pielęgniarkę, niech ludzie robią to co chcą, co lubią i co im dobrze wychodzi, to jest lepsze dla ogółu

nie ma sposobu uratować wszystkich ale można wybrać to co jest
  • Odpowiedz