Aktywne Wpisy

Atreyu +120
Co robicie ze zużytym olejem silnikowym?
Przyznam że wymieniam sobie i znajomym, raczej większe silniki więc po każdej takiej operacji zostaje mi jakieś 6 litrów czystej, czarnej esencji motoryzacji.
Do tej pory wylewałem do domowej kanalizacji, o boże jaki byłem głupi xD
Wyczytałem
Przyznam że wymieniam sobie i znajomym, raczej większe silniki więc po każdej takiej operacji zostaje mi jakieś 6 litrów czystej, czarnej esencji motoryzacji.
Do tej pory wylewałem do domowej kanalizacji, o boże jaki byłem głupi xD
Wyczytałem

źródło: Zrzut ekranu 2025-05-07 051702
Pobierz
synadama +32
#kolej
W końcu łaskawie sie zjawił.
Z jakich to przyczyn technicznych pociąg może mieć 70 minut opóźnienia ze stacji początkowej (Gdynia)?
W końcu łaskawie sie zjawił.
Z jakich to przyczyn technicznych pociąg może mieć 70 minut opóźnienia ze stacji początkowej (Gdynia)?

źródło: temp_file7631171372507523199
Pobierz
Nigdy nic nie wynajmował a na studiach utrzymywali go rodzice.
W prezencie ślubnym dostali od rodziców działkę, którą potem sprzedali za 160k mówi mi, że powinienem w końcu spłacić ten kredyt hipoteczny na dom (po 10 latach spłacone 65%) i zacząć inwestować w nieruchomości jak on bo to łatwe i zacząć pomnażać swój majątek.
Na marginesie w sumie zarabiam więcej jak on a jestem w ### biedniejszy ale dzięki za porady inwestycyjne stary!
#finanse #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #pieniadze
Nudzi ci się na tym statku, że takie harlekiny dla wykopków wymyślasz xD
Trzeba było swojego "przyjaciela" zapytać co by zrobił na twoim miejscu hehe
Mam znajomych(38 lat), nie są to tuzy przedsiębiorczości czy finansów, którzy mają trzy mieszkania na własność-po dziadkach, i kończą spłacać wydupistą chatę.
...będą mieli pięć bo im rodzice i teściowie swoje już przepisali. I co? Nic. Tak to
Nigdy nie wynajmowali bo zawsze mieszkali z starymi, a jak chcieli iść na swoje to akurat ojciec kupił mieszkanie dwa pokoje więc można się było przeprowadzić :-)
Dobijają do 40stki, a samochody mają od ojca, tzn leasing jest na firmę ojca ( ͡º ͜ʖ͡º)
Niestety oderwanie od rzeczywistości wleciało mocno bo zawsze jak gadamy to
@GOHAN: lol, ale czy OPowi chodzi tu o bycie biednym? Ja odbieram ten post głównie jako narzekanie na głupie rady, które nijak nie pasują do rzeczywistości.
źródło: image
Pobierz@GOHAN: jego wina że jest ślepy na swój przywilej i daje komuś "porady"
@2-aminopirydyna: Cieszę się, że tak myślisz, ale żebyś się nie zdziwił xD Idź się żalić na niesprawiedliwości społeczne gdzieś, gdzie ludzie dają za to wała.
Komentarz usunięty przez autora