Aktywne Wpisy

gobi12 +300
W weekend chwaliłem się zbiorami i zapowiadałem małe #rozdajo pakietu różnych odmian papryczek chili.
Więc jest. W losowaniu można wygrać taki pakiet jak na zdjęciu. W środku jest kilkanaście odmian papryczek i każdej odmiany są 2-4 sztuki.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
Więc jest. W losowaniu można wygrać taki pakiet jak na zdjęciu. W środku jest kilkanaście odmian papryczek i każdej odmiany są 2-4 sztuki.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
źródło: temp_file3117948580682261444
Pobierz
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

Dla 3 bębnów z 1 polem (1x3) będzie to 729 kombinacji, ale nie wiem jak policzyć to w przypadku 3x3
Jest to jakaś wariacja z powtórzeniami, ale nie umiem do tego dojść #matematyka #kombinatoryka #gry
Dodam jeszcze dwa tagi dla zasięgu #informatyka #programowanie
źródło: obraz
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Ale zdajesz sobie sprawę że to tylko animacja? Nie musi działać jak prawdziwa maszyna. Wyliczysz prawdopodobieństwa dla prawdziwej maszyny. Ale tutaj programista może zadać takie na jakie ma ochotę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli najpierw program decyduje: gracz przegrywa. Potem dobiera symbole tak aby nie było linii, a na końcu robi animację która pasuje do wcześniej wybranych wyników.