Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@speed_i Nick jest z ciekawej książki. Właśnie opisującej taką; podobną sytuację jak mamy teraz. Nie może być tak że rozdajemy kasę bez opamiętania.
  • Odpowiedz
  • 0
@M4rcinS No nic, Twojej opinii nie zmienię. Nadal będę bronił swojej, mam nadzieję że dużo mnie to nie będzie kosztowało finansowo; tak tak ruskie czółko już są przy granicy NATO. Spójrz z góry kto zarabia na tym(netto), no niestety nie my; mimo że bronią wschodu.
  • Odpowiedz
  • 0
@M4rcinS słabo, wstaw to: @ochrana minus dać to najłatwiej, Polska nie bierze udziału w konflikcie; czemu mamy takich leczyć? Ruskie czołgi czekają? To niech czekają, zatarasują nas to taki się przyda; skoro taki waleczny. I te słowo wolantariusz, to jak tak to niech teraz płaci za leczenie. Jak złamiesz nogę na wakacjach i chcesz się leczyć to już jednak kosztuje; no chyba że jesteś wolontariuszem. Zaraz się zacznie że wolontariusz
  • Odpowiedz
  • 0
@prawda_w_moskwie a co innego mogą zrobic, jesteśmy lepsi. Mamy nasz sojusz. Tylko może nie rozdawać kasy na „wolontariuszy”, a dalej budować nasze możliwości, lub chociaż rozdawać rozsądnie jak inne kraje europejskie…
  • Odpowiedz
@ochrana Słowo "onuca" nie jest powszechnie stosowane na wykopie od przynajmniej półtora roku. 90% jego użycia to wpisy takie jak twój gdzie ktoś pyta "czy jak powiem (tu wstaw coś złego o Ukrainie/dobrego o r0sji) to jestem onucą"
  • Odpowiedz
@Kriegor: Znać znaczenie słów, a używać je bełkotliwie w zdaniu. To dwie różne rzeczy.
Nie wspominając o problematycznym odmienianiu wyrazów, czy przedziwnym szyku w zdaniach które pisał to tu, to tam.
  • Odpowiedz