Aktywne Wpisy
elozapiekanka +52
Atreyu +2
Jakie planszówki polecacie? Najczęściej będzie 2-4 graczy
Słyszałem dobre opinie o #talisman (chyba wychodzi nowa edycja?) i #gloomhaven ale ogólnie jestem zielony w tych sprawach
#grybezpradu #planszowki #gry
Słyszałem dobre opinie o #talisman (chyba wychodzi nowa edycja?) i #gloomhaven ale ogólnie jestem zielony w tych sprawach
#grybezpradu #planszowki #gry
czy jest ktoś tutaj kto może się odnieść do wymagań na pierwszą pracę dla analityka danych
#analizadanych #bigdata #it #programista15k #powerbi #sql
@Metylo: sql + coś do prezentacji danych.
@brakslow: znasz Tableau? Czy to się nada do małej firmy? Chciałem Power BI, ale nie mają wersji na Maka..
Kolejną rzeczą jest SQL - tutaj stopień podstawowy na początek wystarczy.
Teraz analitycy jeszcze uzywaja Pythona i bibliotek typu pandas lub numpy i najczęściej odpalają swoje skrypty przy pomocy jupyter notebook.
@brakslow: Hm... Strasznie uprościłeś sprawę. To, że w obu narzędziach możesz wstawić wykres słupkowy wcale nie oznacza, że są do siebie podobne. Powiem więcej - są diametralnie różne już na poziomie samego modelowania danych.
@polish_superstar: z tego co wiem, tableau jest znacznie droższe. Tableau serwer wymaga też trochę konfiguracji. Ale za to tableau lepiej radzi sobie z większą ilością danych. Power bi ma jakieś ograniczenia. Mam wrażenie że power bi jest prostszy, ale używam tylko wersji desktop. Ona jest chyba nawet bezpłatna. Mieliśmy takiego magika od tableau, on potrafił robić