Aktywne Wpisy
Vamyss +181
To co widzicie u góry to Carbonara w jednej z lepszych knajp we Włoszech, w Pizie, bardzo blisko krzywiej wieży.
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
źródło: image_picker_E719D158-DC17-44B0-8F4E-9BF316FFE423-61109-00000DC1D4E8AFA8
Pobierz
tesknilam_ +499
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Joker
Dorosły człowiek, poszarpany życiem, biedą i cierpieniem marzy o karierze komika. Niestety czasem marzenia przeistaczają się w horror i obłęd. Oglądamy powstanie legendarnego przeciwnika Batmana.
To chyba najbardziej oddalony od kina superbohaterskiego film jaki powstał. Nie zrozumcie mnie źle, w komiksach wiele jest tragicznych historii ale na ekranach to rzadkość, choć kilka takich filmów jest przed nami :)
Aha, ma być też cześć druga - musical - jakoś nie kibicuję mocno, ale może będzie to choć trochę tak dobre...
Reżyseria: Todd Phillips : Kac Vegas, Rekiny Wojny
dramat, thriller
IMDb: 8.4/10
https://www.imdb.com/title/tt7286456/
https://upflix.pl/film/zobacz/joker-2019
źródło: joker
Pobierzźródło: jjj
Pobierz@Rabarbarowe_sny: z Laga Dyga ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Kaczorra: nie rozumiem tego arcydzieła - wyjaśnisz?
Przed momentem obejrzałem. Film jak film, nie dostrzegam w nim jakiejś głębi, czegoś wyjątkowego. Nie traktuj tego jako jakiś atak, po prostu chciałbym zrozumieć, dlaczego niektórzy nazywają ten film "arcydziełem".
Oscary też nie są dla mnie jakimś wyznacznikiem arcydzieła.
Ostra jazda jest lepsza, innych utworów tego twórca nie widziałem.
A po drugie za opowiedzianą historię.