Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Jeśli ma się bilet na trybunę Batelco, podczas FP i quali (a zapewne też podczas wyścigu, ale to sprawdzę dzisiaj) można podejść praktycznie pod sam wyjazd z pit lane’a.
Mam też selfie/autografy od praktycznie wszystkich kierowców oprócz Merca (ale i tak bym nie chciała… nie no, żart. Za to mam autograf i selfie z Toto i Susie!), w tym Klekle i Super Maxa (。◕‿‿◕。)
Nie udało mi się zrobić zdjęcia z Magic Alonso, bo psychofani bestii z Oviedo mnie odepchnęli, ale za to on ma selfie ze mną w tle…
W czwartek spotkałam Adriana Newey’a na kartingu przy torze.
#f1
źródło: C3BE34C9-3DCF-4A22-ABDB-DC3DA3332BB1
Pobierzźródło: CC4FDC1B-CC5A-4D5D-BCF2-DCB979344E74
Pobierzźródło: 7dbu91
PobierzPoluję na Nando…
(Wiem, wiem, to ja dzwonię…)
(Friendship with Alonso is over)
źródło: D9DC8897-116A-450C-A64A-97123D06EB9C
PobierzWliczyłbym jeszcze ich kartę SIM jakieś 30 euro jak dobrze pamietam
Najtańszą widziałam z 8GB za 20€, ale są chyba nawet ciut tańsze. Ja kupiłam jeszcze z EU przez apkę Airalo kartę e-sim za 15 USD, ale to była porażka, net działał tragicznie, więc musiałam kupić drugą.
Nie zgodzę się, że auto nie jest potrzebne. Ostatniq rzecz, która można powiedzieć o tych shuttle
źródło: happy for you nice
Pobierz