Pamiętam Marsz Niepodległości 2013. Wtedy się trochę bujałem z nacjonalistami. Lubiłem historię, a w moim zadupiu brakowało akademickich środowisk to ONR były jedynymi z którymi mogłem pogadać o czołgach WW2. Na Marszu wszyscy żeśmy krzyczeli Ruską ku*wa aeoeoeo. A jak zaczęła się palić ruska ambasada to tłum ogarnął szał, nacjonalistyczne serca zaczęły płonąć.
Dzisiaj ci starzy znajomi apelują o dogadanie się z ruskimi i udostępniają ruską propagandę.
@pamareum Minęło. Pamiętam jak krzyczeli wtedy wszyscy wokół "Policyjna prowokacja" Choć nikt w to tak na prawdę nie wierzył. Po latach wyszło na taśmach, że to była prowokacja XD Rok po spaleniu tej budki zaczęła się wojna na Ukrainie.
@Pompejusz: ONR, z tego co wiem w obecnejb sytuacji nie wpisuje się w onucowski przekaz #tonienaszawojna. A nawet przed 2022 miał zażyłe kontakty z Karpacką Siczą.
@zafrasowany Narodowe środowiska w Polsce chcą polityki historycznej. Jak Rosja zaatakowała Ukrainę doszło tutaj do pewnego zgrzytu w ich mózgach - no bo oba złe. Fala przechyliła się na korzyść Rosji bo Wołyń itd. Ciekawy jestem co by było podczas wojna rosyjsko niemieckiej - styki by im przepaliło zupełnie XD W tamtych latach Żołnierze Wyklęci i Katyń były na fali. Jakby wtedy ruskie zrobiły to co teraz to może by poszli za
@Pompejusz: a tej budy nie spalily sluzby na zamowienie? Przeciez na tych tasmach to padlo, ale wiadomo ze potem sie wycofali, i nic nie udowodnili ( ͡°͜ʖ͡°)
@Pompejusz: Potrafisz podać ile % tych narodowców jest prorosyjskich? czy nie jest tak że zobaczyłeś kilku randomów z neta i starasz się to przekładać na całą grupę? Osobiście nigdy nie spotkałem narodowca który by się ciepło wypowiadał o rosji i o zawieraniu z nimi sojuszy. ONRowcy mają większe powiązania z ukraińskimi nacjo niż jakakolwiek inna grupa w PL. Moim zdaniem mocno koloryzujesz ;)
@walenty-merkel: upraszczasz. Rosjanie zapuszczali macki w każdym kanapowym środowisku - od towarzyszy michałów po inwalidów od jabłonowskiego. Główny nurt nacjonalistyczny w Polsce jest po stronie Ukrainy.
@Pompejusz: brama też prawie puściła i kamienie leciały. kolega opowiadał ( ͡°͜ʖ͡°)
pamiętam narrację z tamtych lat o nazistach bo psy były ganiane oraz Jak antifa była ganiana po miescie i chowała się po piwnicach. teraz policja rozgania strajki kobiet i kosa zmieniła kierunek i policja jednak niedobra bo pisowska. Za po byla dobra bo biła tych drugich
@koala667: gówno wynika z tego stanowiska tak na prawdę, poza tym że nikt w ONR nie ma pojęcia o polityce. xD
krytycznie podchodzimy do (...) imperializmu atlantyckiego. (...) Wyrażamy ubolewanie nad tym, że USA przekazuje Izraelowi znacznie większe wsparcie, niż Polsce i krajom bałtyckim
To niech się zdecydują, chyba że ich rozumienie polityki jest na poziomie 12-latka, który myśli że ktoś coś komuś będzie dawał z dobrego serca i
@Pompejusz: @RafDan Nic takiego nie padło na tych taśmach, tak jak cała reszta tej afery to było zdanie wyrwane z kontekstu tak żeby wyszło na niekorzyść PO. Z całej rozmowy jasno wynika że Sienkiewicz chciał sam sterować ochroną tego marszu zamiast zostawić organizację policji i wyszło to źle i kibolskie bydło dobrało się to tej budki
#przegryw Jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w życiu zakup którego nie będę nigdy żałował a nawet bym dopłacił: nowe słuchawki. Tak to można słuchać, utwory które znałem nabrały nowego blasku. #wygryw
Na Marszu wszyscy żeśmy krzyczeli Ruską ku*wa aeoeoeo. A jak zaczęła się palić ruska ambasada to tłum ogarnął szał, nacjonalistyczne serca zaczęły płonąć.
Dzisiaj ci starzy znajomi apelują o dogadanie się z ruskimi i udostępniają ruską propagandę.
#wojna #ukraina #rosja
@Pompejusz: Zero zdziwienia, nigdy skrajne środowiska nie tworzą nic dobrego, tak było z narodowcami w 20-leciu międzywojennym, tak jest i teraz.
"Policyjna prowokacja"
Choć nikt w to tak na prawdę nie wierzył.
Po latach wyszło na taśmach, że to była prowokacja XD
Rok po spaleniu tej budki zaczęła się wojna na Ukrainie.
Narodowe środowiska w Polsce chcą polityki historycznej. Jak Rosja zaatakowała Ukrainę doszło tutaj do pewnego zgrzytu w ich mózgach - no bo oba złe. Fala przechyliła się na korzyść Rosji bo Wołyń itd. Ciekawy jestem co by było podczas wojna rosyjsko niemieckiej - styki by im przepaliło zupełnie XD
W tamtych latach Żołnierze Wyklęci i Katyń były na fali. Jakby wtedy ruskie zrobiły to co teraz to może by poszli za
Spaliły, napisałem wyżej. Beka xD Teraz tak myślę ile z tych akcji na marszach to były prowokacje.
@Pompejusz:
Wtedy też, zawsze proponowali dogadywanie się z Rosją, jeżeli odniosłeś INNE WRAŻENIIE, to odniosłeś wrażenie, a koledzy kłamali.
Narodowcy byli, są i będą niewzruszenie prorosyjscy.
Poseł do Dumy Państwowej Roman Dmowski był prorosyjski.
Falangiści Piaseckiego pierwsi poza komunistami dogadali się z rosyjską razwiedką, a żyło im się w Peerelu dostatnio.
Stanowisko ONR:
@Pompejusz: Na ostatnim marszu też to krzyczeliśmy xP
pamiętam narrację z tamtych lat o nazistach bo psy były ganiane oraz Jak antifa była ganiana po miescie i chowała się po piwnicach. teraz policja rozgania strajki kobiet i kosa zmieniła kierunek i policja jednak niedobra bo pisowska. Za po byla dobra bo biła tych drugich
@koala667: gówno wynika z tego stanowiska tak na prawdę, poza tym że nikt w ONR nie ma pojęcia o polityce. xD
To niech się zdecydują, chyba że ich rozumienie polityki jest na poziomie 12-latka, który myśli że ktoś coś komuś będzie dawał z dobrego serca i
Komentarz usunięty przez moderatora