Aktywne Wpisy

Quzin +14
Rynek #programowanie jest zepsuty. Sytuacja jest fatalna. Wydaje mi się że ogarniam bo potrafię zrobić aplikacje todo, konwerter walut czy appke do przeglądania filmów wszystko w technologii React + Javascript. Znam CSS, Styled Components, Redux, Redux-Saga, BEM, CI/CD a mimo to nie mogę znaleźć pracy już od roku. Równo rok temu skończyłem 10 miesięczny kurs youcode. Nie ma po tym pracy ludzie. Na każdą ofertę jest 200 CV z czego 180 to
django555 +7
Kiedy ta rzekoma ukraińska kontrofensywa? Bo póki co Ukraina przegrywa (przegrała z prywatną firmą w Bachmucie, posiadając wsparcie około 20 krajów, o ile nie więcej), więc moim zdaniem szanse są kiepskie. Wystarczy czytać coś innego niż proukraińska propaganda i można mieć bardziej realny ogląd sytuacji.
#ukraina #wojna #rosja
#ukraina #wojna #rosja
Zawadziłem na parkingu o słupek, w efekcie tak jak na zdjęciu - rysa na progu na długości 30cm + niewielkie wgięcie. Samochód jest nowy, mam AC w wariancie serwisowym. Dzwonił pan z ubezpieczalni i pyta się mnie, czy w grę wchodzi ugoda zamiast naprawy, czyli że dostaję kasę na konto i 'radź sobie sam'.
Mam dylemat co robić, bo uszkodzenie jest niewielkie, a jak oglądałem na tym filmiku to jak wygląda wymiana progu w ASO, to trochę nie podoba mi się, że miałbym mieć karoserię spawaną z kilku części, nie wiem jak to wpływa na sztywność samochodu i czy ogólnie ma sens. Dlatego zastanawiam się nad wyciąganiem i lakierowaniem tego w warsztacie. Po wstępnej wycenie u lakiernika jest szansa, że zostałoby mi kilka stówek w kieszeni po wypłacie odszkodowania. Celowo nie podaję kwot, bo jestem ciekaw jakie według mireczków są godne warunki zaproponowane przez ubezpieczyciela i warsztat. Skoda Kamiq
#skoda #motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa #mechanika #mechanikapojazdowa #lakiernictwo #blacharstwo #ubezpieczenia #ac
Która opcja lepsza
Nie bać się i wymieniać
sorry ale auto z wymienianymi progami to kwalifikuje się pod gruza xd
Czy wyciągnie czy wytnie i wstawi to i tak trzeba to szpachlować i lakierować, ja mu tylko powiedziałem że wymiana poszycia progu ma znikomy wpływ na sztywność nadwozia, od tego to są progi wewnętrzne
@krzysio_misio wyciągaj.
2. Zrobić w super jakości dokumentację zdjęciową i firmową- również z naprawy