Aktywne Wpisy
Kopyto96 +178
Chłop ostatnio na główną wstawił zdjęcie z ładnym widokiem ze swojego domu w Nowym Sączu i zaraz wysyp hejtu XD
-Jak możesz tam mieszkać?!! Przecież to dziura!!!!!!11oneone
-Hahaha jaka rudera do remontu, a ja tutaj mój mikroaparament 14m2 luksus
-I co?! Gdzie tam kupisz wegańskie latte z sojowym mlekiem? hahaha
-Masakra, tam nawet nie ma Teatru gdzie chłop się za babę przebiera
-Hurr durr tam nie ma fancy knajp!
-I co ci
-Jak możesz tam mieszkać?!! Przecież to dziura!!!!!!11oneone
-Hahaha jaka rudera do remontu, a ja tutaj mój mikroaparament 14m2 luksus
-I co?! Gdzie tam kupisz wegańskie latte z sojowym mlekiem? hahaha
-Masakra, tam nawet nie ma Teatru gdzie chłop się za babę przebiera
-Hurr durr tam nie ma fancy knajp!
-I co ci

3033540 +2
ktoś mnie oświeci dlaczego odpowiedź NIE jest prawidłowa? #prawojazdy #motocykle #samochody #praworuchudrogowego

i tak to się żyje w tej lewicy.....
#polityka #zandberg #lewica #partiarazem #bekazlewactwa
Adrian: potrzymaj mi piwo
#prawackalogika xD wiesz, że samochody nie będą zakazane? że ogólnie elektryki są bardzo podobne do tradycyjnych samochodów tylko różnią się napędem?
#shitwykopsays
@mentari: to ty chyba w automotive nie pracujesz i podobieństwo polega na wyglądzie zewnętrznym i wewnętrznym.
@mentari @Szalom Niech jeszcze zakażą jedzenia mięsa to będą mogliby protestować przeciwko likwidacji miejsc pracy w rolnictwie i przemyślne mięsnym XD
Poza tym skoro chcą się pozbyć aut spalinowych to powinni się cieszyć, że fabryki likwidują produkcję silników, bo to przyśpieszy ten
Poczekajcie aż się dorwą do rządzenia u nas, będziecie dopiero się śmiać
Natomiast powolne przekształcenie fabryki aut spalinowych w elektryczne/hybrydy/wodór pozwoli na zachowanie miejsc pracy.
Przypominam, ze na przekształcenie produkcji ma się 12 lat, jeżeli zakaz zostanie wprowadzony w życie w terminie w którym jest przewidziany.
12 lat. Dużo czasu. Brzmi lepiej niż „zwolnić wszystkich już teraz będzie super” xD
masz jakieś źródło, albo przynajmniej dobry argument, że automotive zwalnia ludzi bo za 12 lat nie będzie silników spalinowych, czy będziesz kolejne fikołki popełniać? Rynek elektryków się znacząco powiększa z roku na rok, i to nie przez lEwaCkĄ UE czy RAZEM, tylko przez wybory konsumenckie, ale oczywiście jak według każdego chłopca roztropka z wykopu jak ty,
@mentari: @Reezu Przecież oni to robią - przekształcają fabryki samochodów spalinowych w fabryki samochodów elektrycznych i to sie nie wiąże z takimi cięciami w ludźiach. Ale w artykule jest mowa o zwolnienaich z fabryki silników, nie fabryki samochodów która akurat już im w tym wypadku nie będzie potrzebna.
A co do samej daty to już od dłuższego czasu koncerny motoryzacyjne płacą kary, za
@Chris_Karczynski: xD
@Szalom: Gdyby tak było to nie byłoby zakazów, dopłat itd. tylko byłoby naturalne przejście przecież ze spalinowych na elektryczne. Jak wchodziły auta spalinowe to chyba nie było zakazów używania koni czy dyliżansów.
teraz aut spalinowych będzie coraz mniej, pewnie będą coraz droższe i dłuższe czasy oczekiwania, więc ludzie będą kupować
@Mrbimbek: o jezu oby nie, wszystkie ręce na podkład i razem głosujmy na pis!!!
@Chris_Karczynski: akurat Niemcy w tym koncernie już mają #!$%@? do gadania hehehhehe
@patryk-kabacinski-1: czyli hipokryzją wdg ciebie jest osoba, która nie chce zwolnień pracowników, bo za 12 lat coś tam coś tam xd
Koncerny już od kilku lat są zmuszane przez UE, żeby sprzedawać jak najmniej samochodów spalinowych, stąd nie ma potrzeby, żeby utrzymywać tyle fabryk silników.
Swego czasu pracowałem jako Software Engineer w branży automotive, gdzie projekt jednego ECU dla jednej popularnej marki samochodów trwał 9 lat. Potrafię sobie wyobrazić, że kwestie organizacyjne projektu zaczęły się jeszcze kilka lat wcześniej.
Poza tym jak już ktoś wspomniał
Niedługo wchodzi euro 7 które zarżnie spalinówki i o tym się pisze od lat. Potem zakaz homologacji jakichkolwiek spalinówek żeby dobić to co się zmieści w EURO7.
Samochód elektryczny ma inne podzespoły niż spalinowy, składa się z mniejszej ilości części więc trzeba mniej operacji montażu. W Bielsku montują głowice i silniki spalinowe, jest to montaż skomplikowanych mechanizmów i tego nie da się
Nie zastąpisz miejsc pracy 1 do 1 w fabrykach aut elektrycznych.
Przypominam że jesteś tęczowym przygłupem a nie dyrektorem FCA więc może dopij swoje sojowe late zamiast instruować kogoś jak ma prowadzić firmę.
Profesor Wolniewicz.
@Chris_Karczynski: A ten zakaz nie ma wejść w życie dopiero za 12 lat? Co to ma do tego co się dzieje teraz i w tym momencie
Po prostu szydzę z idiotycznych przytyków w stronę Zandberga, bez ładu i składu. Rzucanie losowe gównem.
No chyba że jesteś geniuszem zarządzania i przerobisz te wszystkie fabryki silników spalinowych