@Gacrux: no powinny, ale czasu nie cofniesz. Akurat w Łodzi jest dużo budynków, które stoją zrujnowane i nic z nimi nie robią i byłyby lepszym obrazem niż akurat te które wyburzają xD
@Megasuper: No i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz? Masz ty w ogóle rozum i godność człowieka? Ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałeś nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażać te miasta co na to zasłużyły sobie ale nie naszą Łódź
@wuadek: Białystok jest bardzo elegancki, byłem w 2021 i jeżeli ktoś myśli że to byle jakie rejony bo Podlasie to jest w grubym błędzie. Ja nie z Łodzi btw
@Lolenson1888: Co z tego, jak mieszkańcy ugrzęźli mentalnie na przełomie systemów, będąc połączeniem homosovieticusów z faszystami, gdzie nawet turbo-katolikom i 'patriotom' się p------ą łacińskie krzyże z celtyckimi i swarzycami - nowymi symbolami szczęścia. Jakimś dziwnym trafem reszta Polski woli omijać te rejony i jakoś dziwnym trafem by pięknie pasowali do sąsiadów ze wschodu... Podlasie jest po prostu Podlasiem. To że parę firm zainwestowało w tę dziurę, zrobiło transportowy hub i
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
@Estilio: właśnie wyburzane? Problem jest taki, że powinny być wyburzone 10 lat temu
@Gacrux: jeżeli napiszesz ustawę, która takie r-------e kamienice będzie upaństwawiać to może będzie można je wyburzać od razu
@Defined: To akurat normalne. Zazwyczaj wyburza się budynki w kiepskim stanie technicznym.
@Estilio: te z lewej tak, ale te z prawej to po stanie samosiejek można oceniać, że na rozbiórkę ponad dekadę czekają.
Philadelphia usa