Aktywne Wpisy

szcz33pan +850
dziś podany był szybki Szacunek inflacyjny GUS:
13% r/r
0% m/m
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia zeszłego roku zamówiłem kebaba z lokalnej budy, to samo zrobiłem 9 grudnia i to samo zrobiłem dziś.
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
31.05.2023 - cena 38,80 zł
różnica cen za ostatnie 6~ miesięcy to 0%.
Cena Kebsa i dodatki- tak jest drogi, jest
13% r/r
0% m/m
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia zeszłego roku zamówiłem kebaba z lokalnej budy, to samo zrobiłem 9 grudnia i to samo zrobiłem dziś.
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
31.05.2023 - cena 38,80 zł
różnica cen za ostatnie 6~ miesięcy to 0%.
Cena Kebsa i dodatki- tak jest drogi, jest

wiem_wszystko +36
Ludzie już zapomnieli jakie przekręty i afery były za PO. Teraz byle hejtować, cokolwiek PiS nie chce wprowadzić to od razu marsz i strajkowanie, nie ma znaczenia, że potem razem głosują tak samo. Niesamowita sprawa w debacie politycznej w Polsce jest taka, że PO ma przyzwolenie na cokolwiek tylko dlatego, że PiS miał gorszy czas ostatnio i kilka złych decyzji, że tak powiem PR. W ogólnym rozrachunku to są dobry rządy, komisja
Mężczyźni są samotni -> nie widzą sensu w pracy ponad siły, a czasami nawet zwykłym etacie -> gospodarka hamuje, bo taki samotny Mirek 31lv zamiast pracować ile się da, siedzieć po godzinach, jeździć na delegacje, awansować czy weekendami robić „na swoim” albo nawet założyć własną firmę i siedzieć w niej latami po 12-16h dziennie by utrzymać dom dla żony i 2-3 dzieci, siedzi u mamy w piwnicy, pracuje po 3-4 miesiące na rok, potem się zwalnia i pozostałe 8-9 miesięcy gra w gry i ogląda seriale.
Wystarczy, że takich Mirków będzie 30-40% wśród mężczyzn w wieku 20-35lat i już PKB zauważalnie spadnie. I nie mówię, że takie neet’owanie jest złe dla jednostki – sam bym wolał siedzieć u mamy w piwnicy na bezrobociu, niemniej takie osoby dla całego narodu są nie tyle obciążeniem, co nie za bardzo pomagają – jeśli zarabiasz 8-10k netto rocznie, bo pracujesz średnio 3 miesiące na rok, to odprowadzasz mało podatków oraz mało gotówki wkładasz w gospodarkę, w porównaniu do takiego męża-pracoholika, który z nadgodzinami i fuchami na boku zarabia 60-90k rocznie, praktycznie wszystko wydając na bieżąco na życie swojej rodziny…
#zwiazki #przegryw #blackpill #p0lka #depresja #stulejacontent #tinder #seks #neet
@Glikol_Propylenowy: Bzdura - co z tego, że w PL urodzi się 100k-200k mniej dzieci rocznie "niż powinno abyśmy nie zaczęli wymierać" skoro mudżyni urodzą w tym czasie miliard...?
Wygląda jakby ktoś chciał aby wymarły ale tylko narody europejskie, na rzecz Afrykańczyków i Azjatów. Jeszcze 200 lat temu jakieś 40-50% świata to był biały człowiek, dziś może z 15%...
Będąc nieszczęśliwym łatwo sobie wyobrażać, że wszystko wokół się wali, ale tak nie jest. Większość facetów ma dziewczyny, przyjaciół, uprawia seks itd. Więc nie będzie żadnej rewolucji przegrywów.
Więc gospodarka w każdym kraju lekko jebnie, bo hipergamia jest ogólno-światowa - wiec nie odczujemy tego w ogóle, skoro to będzie się działo na całym świecie
@wqeqwfsafasdfasd: Czasy niewolnictwa minęły razem z latami 90'.
A za gospodarkę podziękuj tym patałachom, na których głosujesz.
Wirus to teoria spiskowa i gdyby coś takiego miało się stać, to by już dawno coś takiego puścili. A żywność? Zabierz im żywność, a