Aktywne Wpisy

MarcelinaM85 +1121

ChosennOne +53
#divyzwykopem
Po przerobieniu kilkudziesięciu wizyt na divach i kilkunastu pań, naszły mnie takie przemyślenia z dupy:
1. Nigdy nie stworzę rodziny, bo się do tego nie nadaje, takie życie nie jest dla mnie, nie na mój charakter, po prostu nie jestem takim człowiekiem i nie taka będzie moja historia życia.
2. Chciałbym mieć żonę, ale tylko rano i wieczorem + wspólne wyjazdy (nie chodzi o ruchanie), przez większość dnia jest mi niepotrzebna
Po przerobieniu kilkudziesięciu wizyt na divach i kilkunastu pań, naszły mnie takie przemyślenia z dupy:
1. Nigdy nie stworzę rodziny, bo się do tego nie nadaje, takie życie nie jest dla mnie, nie na mój charakter, po prostu nie jestem takim człowiekiem i nie taka będzie moja historia życia.
2. Chciałbym mieć żonę, ale tylko rano i wieczorem + wspólne wyjazdy (nie chodzi o ruchanie), przez większość dnia jest mi niepotrzebna
Jakie są Wasze zdania na temat:
1. Kar umownych 100k pln za każdy przypadek braku zachowania poufności? Wiem, że to musi być, ale uważam, że kapkę za dużo.
2. Zakaz konkurencyjności - również kary
3. Zawieszenie świadczenia usług nie dłużej niż X dni
Jakie benefity negocjujecie i co ciekawego udało się osiągnąć?
2. Nie podpisuje takich umów, nie wyobrażam sobie takiego czegoś podpisać. Chociaż ja mam trochę inna sytuacje, nie jestem pan przedsiębiorca, wojownik jednej faktury miesięcznie, tylko serio prowadzę własna firmę.
3. Nie rozumiem o co Ci chodzi?
Benefity to masz na uop. ;)
@Barok: Nie podpisałem umowy z takim zapisem - nie zgodzili się na złagodzenie lub usunięcie.
Jeśli zakaz konkurencji jest precyzyjnie opisany i ogranicza się np. do niepodejmowania współpracy z klientami kontrahenta to nie mam z tym problemu. Oczywiście znowu kara nie może być rażąco wysoka,
@Barok: A co w tym dziwnego/złego? To samo może cię spotkać przy uop i nie obowiązuje tutaj limit 3 twoich pensji.