Aktywne Wpisy
wolfu +73
co odpisać, jakiś pomysł? #marsz4czerwca #bekazpisu

Kopyto96 +1421
OSTATNIA LICZBA PO ZAPLUSOWANIU POWIE CI, JAKIM WYKOPKIEM DZISIAJ JESTEŚ
1 - Szur
2 - Spermiarz
3 - Przegryw
4 - Fajnopolak
5 - Ruska onuca
6 - Banderowiec
7 - Lewak
8 - Prawak
9 - Programista15k
10 - Troll
#heheszki #wykop #ankieta #takaprawda #niebieskiepaski #rozowepaski
1 - Szur
2 - Spermiarz
3 - Przegryw
4 - Fajnopolak
5 - Ruska onuca
6 - Banderowiec
7 - Lewak
8 - Prawak
9 - Programista15k
10 - Troll
#heheszki #wykop #ankieta #takaprawda #niebieskiepaski #rozowepaski
@4nietwojinteres4: mój kumpel natrzaskał tym 312k km, ale bez lpg. I w sumie jeździ, leje benzynę i się nie przejmuje.
Prócz krótkich siedzisk z przodu, auto nie ma wad. Używany wkoło komina, 1.4 bez turbo i lpg.
No dobra, widoczność do tyłu jest komiczna. xD
@4nietwojinteres4: brałbym Megane 1.6. Silnik kiepski bo trzeba go cisnąć i wtedy dużo pali ale po to zakładasz LPG. No i nie będzie gniło. Chociaż zerknij też jak wygląda temat rdzy w Bravo jak jest ok to bym rozważył tylko sprawdź czy tam nie ma akurat skrzyni biegów która ma problemy.
Civica odrzuć, za stary już, będziesz szukał
Civic jeśli generacja VIII to do rozważenia sedam, bo sporo tego mozna znaleźć z polskiego salonu i silnik 1.8 140KM jest pancerny. Luz zaworowy korygowany na śrubki, żadne płytki, czy szklanki. Kontrola przy dobrym LPG [instalacja] co 30-40 tysięcy i będzie OK. Kwestia tylko jak z
Czyli pozostaje tylko Megane .
No śrubki, ale jednak 1,5 - 2h z życia wyjęte, a i tak trzeba mieć wiedzę i narzędzia. No i na niekorzyść Civica dochodzi korozja spowodowana nieocynkowaną blachą. Na plus pewnie bezproblemowa eksploatacja. Nie miałem, ale wierzę, że w Hondach pierdoły psują się znacznie rzadziej niż w Fiatach i Renault.
@badziebadla: Ja bym odstawił do mechanika i koszta nie są wysokie, ale wciąż temat uciążliwy na tyle, że silnik musi być zimny. Mimo to, z palety jednostek pod LPG jest to całkiem spoko silnik. Subaru SOHC też mają śrubki na zaworach.
@badziebadla: Olaboga co 60 tys km sprawdzić luzy zaworowe.
@Zielony34: mam w Cromie. przy ruszaniu jedynka już dyga.
boję się tej chwili, gdy mechanik powie: "przykro mi, to już ten czas. szkoda jej, mogła jeszcze pozmieniać".
@badziebadla: ale nie miałeś nigdy bravo, co?
jesteś na etapie dawnych opini o sienach i cinkusiach? ;)
punto, nawet grande, ok. może i rdzewieją.
ale powiedzieć że bravo gniją... xD
No ale jednak jakieś koszta są i zawracanie dupy, bo trzeba samochód odstawić, poczekać itp. W dwóch pozostałych kandydatach takiego problemu nie ma.
@pablo_see:
Nie sprawdzić tylko wyregulować, nie będzie idealnie.
@dos_badass
Nie miałem,
@badziebadla: Nie zaprzeczam. Ja również w pierwszej kolejności kupuję samochody z hydrauliką. Właściwie tylko takie.
@pablo_see: Civi\Jazz tej generacji miały problemy z łożyskami w skrzyniach, które były łączone z silnikami 1.4. Jak
@trzaichlac69: Bzdura totalna. Silniki 16v Fiata mają hydraulikę. Natomiast odmiany 8v mają kasacje luzu za pomocją szklanek.