@neeet: a ja Ci powiem, że mam wprost przeciwne doświadczenie. Ja mam iPhone i wszystko mi jedno z czego kto korzysta za to często słyszałem od ludzi z Androidem, ze jestem lansiarzem i czy nie jest mi głupio wydawać tyle na telefon. A potem widzę nowego Samsunga S23 Ultra i kosztuje mnie więcej tyle co iPhone 14 Pro Max więc nie wiem o co im chodzi
tak i ci ludzie potem musza zmieniac telefon co 1.5 roku bo już się niemiłosiernie tnie a moja żona 5 rok używa mini se który kupiła w cenie średniego androida i śmiga..
@qesq: 2023 rok, a wykopki dalej piszą o zacinających się po paru latach użytkowania Androidach xD
@JebawczanRysionu: po co wydawać odrazu 5-7k jak można trzymać je na lokacie? W dodatku kredyty/raty 0% w przypadku 18% inflacji to idealny interes dla kupującego xD Współczuję tak ubogiej wiedzy finansowej.
@Atreyu: tylko i wyłącznie 0% to logiczne(dla mnie oczywiste, bo co wchodze do sklepu to widze wszystko na raty 0%), ale fakt nie zaznaczyłem tego.
Ale p---------e. Już skończyły się czasy gdzie iphone kosztuje dużo więcej niż inne marki np. samsung. A dodam jeszcze, że s23 ultra, który teraz wychodzi ma kosztować około 7500 zł. Niech każdy sobie kupuje co chce, przyjęło się, że iphone to marka premium ale to nie oznacza, że nie ma innych takich drogich telefonów
@neeet mam koleżankę co kupiła telefon za 4000 zł na raty i dokupiła ubezpieczenie za 2000 zł. Nie krytykowałem jej bo jeżeli ktoś podejmuje taką decyzję to nie ważne co się mu nie powie to nigdy się nie przyzna, że źle postąpił bo musiałby przed samym sobą się przyznać, że jest debilem.
@Borgon: tak i ci ludzie potem musza zmieniac telefon co 1.5 roku bo już się niemiłosiernie tnie a moja żona 5 rok używa mini se który kupiła w cenie średniego androida i śmiga..
@qesq: i to jest przewaga iPhone, on po prostu nie muli po czasie. Mam 13pro obecnie ale jako zapasowy telefon mam iPhone 8 który mimo wieku dalej śmiga.
Applowcy przez kilkanaście lat sami zapracowali sobie łatkę jaką mają i jak są postrzegani. To oni przez lata patrzyli na posiadaczy innych sprzętów jako gorszych, siebie uważając za lepszych. W końcu w ich mniemaniu Iphony to sprzęt lepszy, premium. W końcu nie bez powodu są nazywani rezerwatem bądź sektą. Zresztą apple to też stan umysłu, jak ktoś chce jakichś dowodów to musiałby być czytelnikiem choćby Spidersweba, niby jeden z największych blogów technologicznych
@neeet jak pytam przeciętnego użytkownika ajfona o to w czym ajfon jest lepszy to nie potrafi uzasadnić nawet XD cześć od razu mówi, że żałuje, że kupiło i tęskni za androidem
nigdy nie reklamowałam telefonu, tymczasem znajomej się zepsuł po miesiącu nowy, więc nawet bezawaryjnoscia nie wygrywa xD
@Borgon: To chyba jest kwestia tego że w Polsce utarło się że Apple to "luksusowy" sprzęt, a to chyba wzięło się stąd ze apple ma własny system, a android jest właściwie wszędzie.
Tak właściwie płacić 10k za telefon to spora przesada moim zdaniem.
Taka ciekawostka: jak byłem mały to pokazali mnie w programie super niania xdd Ogólnie to zbyt wiele nie pamiętam, ale może byliby jacyś chętni do poczytania co sie tam działo xd
@qesq: 2023 rok, a wykopki dalej piszą o zacinających się po paru latach użytkowania Androidach xD
Współczuję tak ubogiej wiedzy finansowej.
@Atreyu: tylko i wyłącznie 0% to logiczne(dla mnie oczywiste, bo co wchodze do sklepu to widze wszystko na raty 0%), ale fakt nie zaznaczyłem tego.
kupowanie pro maxa w wersji 128 GB to dla mnie abstrakcja, tyle to dają w tanich chinczykach w podstawie.
W końcu nie bez powodu są nazywani rezerwatem bądź sektą.
Zresztą apple to też stan umysłu, jak ktoś chce jakichś dowodów to musiałby być czytelnikiem choćby Spidersweba, niby jeden z największych blogów technologicznych
jak pytam przeciętnego użytkownika ajfona o to w czym ajfon jest lepszy to nie potrafi uzasadnić nawet XD cześć od razu mówi, że żałuje, że kupiło i tęskni za androidem
nigdy nie reklamowałam telefonu, tymczasem znajomej się zepsuł po miesiącu nowy, więc nawet bezawaryjnoscia nie wygrywa xD
Tak właściwie płacić 10k za telefon to spora przesada moim zdaniem.
No tak, bo telefony na androidzie to tylko Samsungi S23 Ultra ( ͡° ͜ʖ ͡°)