Wpis z mikrobloga

Przyszło mi eksperymentować ostatnio z alchemią ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mała skrzynka-książka w zielonej kolorystyce, ozdobiona motywami alchemicznymi: w grafice wykorzystano symbole alchemiczne, fragment starego traktatu alchemicznego, plus pieczęć na wieczku. Imitacja stron po bokach metalizowana na zielono.

Jak ja kocham zielone projekty

W ostatnim czasie trochę mi się zachorowało, więc miałam małe opóźnienia w warsztacie, ale powoli nadrabiam i wyprowadzam terminy na prostą () Na początku roku zawsze coś się musi przyplątać - i to oczywiście akurat w czasie, kiedy skrzynki czekają w kolejce na wykończenie, a palce aż świerzbią, żeby zabierać się do roboty...

Więcej zdjęć skrzynki w komentarzach, a więcej moich szpargałów twórczych tradycyjnie na #apaturiart :)

#handmade #rekodzielo #diy #chwalesie #hobby #tworczoscwlasna #alchemia #magia #rozowepaski
Apaturia - Przyszło mi eksperymentować ostatnio z alchemią ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mała skrzynka-...

źródło: Alchemia_1

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Apaturia ok, dam radę.

co do obróbki zdjęcia to chodziło mi o to, jak to wygląda bez tego efektu poświaty na powyższym przykładzie ;p Bo to wygląda na dodane w Gimpie. chyba że wygląda tak kozacko w real life
  • Odpowiedz
  • 0
@TakiSeLogin: Zdjęcia były robione w naturalnym dziennym świetle, nie dodawałam do nich żadnego efektu. Grafika na "okładkę" została obrobiona w taki sposób, żeby wokół pieczęci był efekt poświaty, plus spasowane z tym, lekko pocieniowane tło - tylko tyle ;) Może jeszcze ewentualnie odblask na warstwie lakieru robi swoje.

O proszę, @regis091 może potwierdzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz