Wpis z mikrobloga

@antywojo
Już prędzej bym zrozumiałam refundację składki ZUS na jednego z rodziców przez pierwsze 3 lata, tak żeby był "podpiety" do pracującego małżonka jak przy ubezpieczeniu zdrowotnym a refundacja składki ZUS wynosilaby tyle ile składki pracującego małżonka
  • Odpowiedz
@Adicts: albo inwestycja? Państwo chce nowego obywatela, to musi zapłacić za nowego obywatela. Co do PIT, to należałoby zlikwidować. W tej chwili zyski z PIT to 84 mld rocznie. Tyle co program 500 plus i 13/14 emerytura. Likwidujemy te socjale.
Likwidujemy PIT, likwidujemy obowiązkowy ZUS dla przedsiębiorców. Pieniędzy starczy jeszcze na program demograficzny typu "Państwo płaci za nowego kaszojada" :)
  • Odpowiedz
@taktoto: na to nie pójdą, większość obywateli sądzi, że nie płaci żadnych podatków, a składka ZUS? Nie jest tak kusząca i pewnie większość nie wie jaką płaci i myśli, że to pracodawca odkłada za nich xD
  • Odpowiedz
  • 0
@antywojo
Przerażające są te kwoty. Przykładowo ja co miesiąc przelewam jakieś 3k podatku dochodowego z jdg i 2k zusu. A dostaje 500 bo mam 1 kaszojada.
  • Odpowiedz