Aktywne Wpisy
vulfpeck +623
mirko_anonim +34
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wszyscy płaczecie, że kobiety wolą chadów i bad boyów, tymczasem ja jako zupełnie przeciętna, bezdzietna, szczupła i typowa szara myszka szukam spokojnego Mireczka, bez nałogów, który będzie ze mną jeździł w góry, doświadczał nowych rzeczy, będzie wspierał i akceptował w 100%. Zarabiam na siebie, utrzymuję się sama, mam oszczednosci, nie oczekuję, że facet będzie mial mieszkanie (jak będzie miłość to kupimy razem). Jedyne czego chcę w swoim życiu to
Wszyscy płaczecie, że kobiety wolą chadów i bad boyów, tymczasem ja jako zupełnie przeciętna, bezdzietna, szczupła i typowa szara myszka szukam spokojnego Mireczka, bez nałogów, który będzie ze mną jeździł w góry, doświadczał nowych rzeczy, będzie wspierał i akceptował w 100%. Zarabiam na siebie, utrzymuję się sama, mam oszczednosci, nie oczekuję, że facet będzie mial mieszkanie (jak będzie miłość to kupimy razem). Jedyne czego chcę w swoim życiu to
Czy taki trening pod kątem budowania mięśni jest w miare ok?
Jak cos to mam 83kg wagi
1. 3 serie podciągnięć nachwytem na drążku, po 3-4 powtórzenia (np. 3, 4, 4).
2. 3 serie pompek w staniu na rękach w niepelnym zakresie ruchu, z nogami opartymi o ściane (np. 5,5,5)
3. 2 serie podciągnięć podchwytem na drążku (np. 4, 3 powtórzenia)
4. 3 serie zwykłych pompek, po około 12 powtórzeń (albo z jakimś ciężarkiem w plecaku po okolo 9 powtórzeń)
5. 2 serie pompek z nogami na krześle, po 10 powtórzeń
6. 3 serie przysiadów po 14 powtórzeń
7. wspięcia na palcach, na schodzie (pod łydki) 3 serie po 12 powtórzeń
I jeszcze mam takie jedno pytania. Bo niby chce troche zbudowac mięśnie, ale tez mam lekko odstający brzuch, a pewnie zeby budowac miesnie musze wiecej zrec, wiec ten brzuch bedzie dalej rósł i tutaj mam dylemat co robić. Czy mimo wszystko cwiczyc pod budowe masy, czy musze najpierw zrobić jakies spalanie, ale tutaj bede miał problem, bo ciezko mi liczyc dokladnie kalorie, np. nie zmierze tego co dokladnie mam w zupie, albo ciezko tez mierzyć kanapke z szynką lub pomidorem. Czasem tez sie cos zje na szybko itd.
Jeszcze dodam, ze zalezy mi szczegolnie na przedramionach zeby tam troche przybyło, bo mimo ze te "wzrosty początkującego" (czy jak to sie zwie) mam juz za soba, to w obwodzie pod nadgarstkami prawie nic mi nie przybylo i są za chude
#kalistenika #treningsilowy #mirkokoksy #niebieskiepaski
Nie musisz koniecznie liczyć kalorii ale jak Ci zależy na najlepszych efektach to będzie bardzo pomocne
chcesz koniecznie ćwiczyć jak kalistenik?
Moze nie koniecznie, ale wole tak dlatego, że mniej czasu to zajmuje i moge zaczynac ćwiczyć np. o północy. U mnie silka jest otwarta do 21, i jak kiedys na nią chodziłem i cwiczylem fbw sakera ()wcale mi wtedy nie urosly przedramiona) to gdy przychodziem do domu, bylem zawsze śpiący i ciezko
U mnie na fbw sakera przedramiona rosły proporcjonalnie, nie oczekuje że będą wielkie bo sam mam raczej szczupłą budowę, ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś dorzucił do planu ćwiczenia
Zawsze będę zachęcał do siłowni, bardzo ciężko w dłuższej perspektywie oczekiwać postępów treningu w domu, na początku będą efekty ale szybko to minie i nie będziesz miał jak progresowac co tylko Cię zdemotywuje do treningu.
A czy ma to sens, zeby ćwiczyć w ten sposob np. do czasu az dojde przykładowo w podciągnieciach nachwytem do 8 powtorzen w 3 seriach, albo w pompkach, do 3 serii po 12 powtorzen z