Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Rozejść się?
- Tak 61.6% (353)
- Nie 7.9% (45)
- Zrobić bachora 16.4% (94)
- Zrobić bachora później i przetrwać gadanie 14.1% (81)
Teuvo +257
#wykop przywróćcie plusujących na wierzch na wersji webowej tak jak było wcześniej, biauek kogoś ty zatrudnił, cholerne gamonie to się w głowie nie mieści co wy robicie z tym portalem (╯°□°)╯︵ ┻━┻
"Hitler nas nie zaatakował. dlaczego atakować Hitlera?"
"Dlaczego nie pokój z Hitlerem?"
Te i inne hasła zarzucające między innymi to że uzbrajanie krajów walczących z Hitlerem jest niemoralne na swoich transparentach wywieszali w 1941 roku protestujący w Nowym Jorku sprzęciwający się angażowaniu USA w konflikt w Europie.
Wielu pewnie się oburzy i słusznie, ale mnie bardziej oburza to że w świecie w którym informacja jest tak powszechnie dostępna, w porównaniu do tamtych czasów są w Polsce ludzie którzy stosują dokładnie taką samą retorykę w stosunku do Ukrainy, kraju bezpośrednio graniczącego z Polską a te hasła z Nowego Jorku mimo że oburzające były sto razy bardziej zasadne ze względu na położenie geograficzne USA, a także to że wtedy nie istniał jeszcze internet i ludzie mogli nie zdawać sobie sprawy z tego co dzieje się w Europie. Dziś możemy te rzeczy śledzić praktycznie w czasie rzeczywistym, walki, zbrodnie i piekło które przyżywają ludzie na Ukrainie
#wojna #ukraina #rosja #usa #iiwojnaswiatowa #historia #iiwojnaswiatowa #ciekawostki #swiat #polityka #geopolityka #niemcy #zsrr #europa #polska #ciekawostkihistoryczne