Aktywne Wpisy

Będąc w Tatrach nie jeden zastanawiał się co to k---a jest Murzasichle? XD
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
źródło: f7a0a54c92471ac4480e727e4ccf93df_XL
Pobierz
Ptaahu +76

* zapraszanie lub zgoda na "randkowe" spotkania po pracy;
* dążenie do kontaktu fizycznego.
Jak nie ma ani jednego z nich, to równie dobrze może chodzić o to, że ktoś jest zwyczajnie miły, bo tak ma albo chce się dowartościować itd. Z tekstów opa nie wynika, żeby ta Ukrainka go gdzieś zapraszała. Równie dobrze
@Arthaniel: o jak kwikłem xD
@Arthaniel: i takie gowno ma ponad 1000 plusów xD Tymczasem:
"12 proc. Polaków przyznaje się do zdrady. Blisko 7 proc. zdradziło więcej niż jeden raz. 4 procent zaznaczyło, że nie chce powiedzieć lub odmówiło jakiejkolwiek odpowiedzi. Ponad 84 procent deklaruje, że nigdy nie zdradziło lub po prostu się do tego nie przyznaje. Mężczyźni zdradzają częściej (61,4 proc.)
Wydawało ci się
@Arthaniel: poczucie humoru*
@koralowiecc: No
XDDDDDDDDDDDDDD