Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +304
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1270
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Przesadzili. Hosting z jednym Wordpressem. Kilka lat temu płaciłem 49 zł (było to jeszcze linuxpl.com), co roku podnosili, a teraz 306 zł.
Już od kilku lat chcę się przenieść, ale teraz w końcu to zrobię.
Rozważam #mydevil (trochę za duże pakiety), więc pewnie small.pl.
Tak naprawdę potrzebuję: ~3 GB (pewnie 10 GB dla spokoju wezmę) i reszta standard (email, php + mysql pod Wordpressa, Let's Encypt).
Kierowałbym się tylko ceną, ale wolę coś bardziej pewnego, żeby zaraz znowu się nie
@pozmu: o wow, od dawna to mają? Bo oferta bardzo fajna (3 GB za free, bez reklam i jeszcze te Node/Java itp). Wiele hostingów znam z nazwy i kilka lat temu to mocno szukałem darmowych, ale o tym pierwszy raz słyszę.
I tak wezmę ten płatny (żeby mieć pewność ciągłości działania).
Ale do zabawy ten to jest super. Ciekawe
@pozmu dzieki za info, obczaje :)
Z kodem WYKOP hosting 30% taniej!
Najtańszy plan hostingowy zaczyna się od kwoty 34,99 zł netto (43,03 zł brutto).
-Najtańsza na start i przy odnowieniu oferta w tym segmencie
-Określone zasoby CPU i pamięci