Co to za element? Znajduje się pod miejscem, gdzie zwykle leży nadgarstek, nie ma tam żadnego gładzika/mikrofonu/czytnika palca. Thinkpad E14 #komputery #thinkpad #lenovo
Ale ten czas z--------a, że młodzi nie wiedzą jak dawniej takie bateryjki wyglądały, w sumie to nic dziwnego. Teraz się tego już nigdzie nie stosuje chyba. Dla mnie to normalka
@Kroledyp: Oczywiście, że stosuje. Chociażby na MOBO. Poza tym jak wyżej - waga kuchenka, jakieś drobne przedmioty używają baterii LR44 (np. takie świecące bałwanki LED), kalkulatory naukowe używają LR44. W sumie w latarkach mam wrażenie, że mały akumulator ładowany przez micro USB wypiera już te małe bateryjki. Ale no generalnie to ma nadal szerokie zastosowanie, szczególnie w urządzeniach o niskim poborze mocy.
@Kroledyp: po prostu na tym filmie nie zauważyłem, że to bateryjka, bo widziałem silniczek/głośniczek i mózg już nie potrafił się przestawić, że to może być cokolwiek innego, a z samą bateryjką w kompie to nie handlowałem od chyba 10 lat, więc jakoś to wyparłem
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
Thinkpad E14
#komputery #thinkpad #lenovo
źródło: comment_1673514184k1ABGgF2h9ieCNCSdV8I58.jpg
Pobierz